Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Elfagyott az első vízóra Győrben - Mit tehetünk, hogy ne történjen meg nálunk is?

Ha nem vigyázunk, sokba kerülhet: nemcsak az elfagyott mérő pótlásának költségei, de az elfolyt víz díja is minket terhel.
Csütörtökre virradóra egy győri építkezésen fagyott el az első vízóra. Az építési vállalkozó a vízmű ügyfélszolgálatán már be is fizette a fagyott vízóra cseréjének díját. Győrzámolyon egy elfagyott kerti csap okozott gondot, se víztelenítve, se szigetelve nem volt. Szerencsére itt a vízóra még nem fagyott szét, a kerti csaphoz vezető csövet pedig az aknában sikerült lezárni és vízteleníteni.

Fogyasztóink túlnyomó része úgy néz ki, megfogadta tanácsainkat, szigetelték a vízmérőket, vízvezetéket - tudtuk meg Tóth Lászlótól, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálat vezetőjétől.

Az aknában lévő vízmérőt még akkor is érdemes valamilyen nedvességet taszító szigetelőanyaggal beborítani, "felöltöztetni", ha úgy gondoljuk, hogy "elég mélyen" helyezkedik el. Legjobb a többrétegűre hajtogatott építési fólia vagy bármi más nem nedvszívó szigetelőanyag. A mostanihoz hasonló hidegben már az is gondot okozhat, ha a vízmérőakna fedele félre van csúszva. Ha nem vigyázunk, kár fog minket érni: nemcsak az elfagyott mérő pótlásának költségei, de az elfolyt víz díja is minket terhel. A leggyakoribb típusú lakossági vízmérő pótlásának a díja bruttó 29 272 Ft.  

Ha mégis megtörténne a baj, és még nincs szilánkosra törve a vízmérő üvegje, érdemes próbálkozni a kimelegítéssel. Sose közvetlenül a vízvezetéket vagy a vízórát melegítsük, inkább az akna légterét. Ha széttört a vízóra üvegje, akkor sajnos már menthetetlenül tönkrement, ilyenkor a 96/311- 753 telefonszámon hívhatják ügyeletünket.  

A lakatlan házak, nyaralók ilyenkor különösen nagy veszélynek vannak kitéve. Ezek víztelenítéséről, fagymentesítéséről a www.pannon-viz.hu oldalon találnak hasznos tanácsokat.  

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi megnyitó - nézzék meg, ahogy fényárban úszik Győr belvárosa - új fotók, videók

Adventi megnyitó - nézzék meg, ahogy fényárban úszik Győr belvárosa - új fotók, videók
14 km hosszú fényfüzér teszi hangulatossá a várakozás heteit. Tovább olvasom