Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Egyedi szennyvízkezelő épül Bakonypéterden - fotók az alapkőletételről

Egyedi szennyvízkezelő épül Bakonypéterden - fotók az alapkőletételről
A falu határában kedden tették le a szennyvíztisztító alapkövét.
Egyedi szennyvíztisztító alapkövét tették le tegnap a falu határában. A 219 millió forintos projekthez 155 milliót nyert az önkormányzat Széchenyi 2020 vidékfejlesztési program keretében, ezt jelentős önerővel és lakossági hozzájárulással egészítik ki.

A településen 111 lakóingatlan bevonásával építik ki a csatornahálózatot és négy egyedi kezelőt telepítenek. Ezek a berendezések a jövőben a háztartásokban,közösségi intézményekben keletkező szennyvizet – a határérték-előírásoknak megfelelően – megtisztítják, majd a Bornát-érbe engedik. Kiderült, hogy a működés során keletkezett fölös iszapot zsákos berendezésben víztelenítik, amely majd újra használható lesz.
Egyedi szennyvízkezelő épül Bakonypéterden - alapkőletétel. Fotók: Mészáros Mátyás

Bolla Tünde polgármester beszédében kiemelte, hogy a helyiek pénzügyei terhei a beruházás által hosszabb távon csökkennek.

Kiss Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár beszédében kitért a természetközeli szennyvíztisztításra és a felelős együtt gondolkodásra. Elhangzott, mintegy két kilométeres csatornahálózat épül ki a beruházásban.

Kara Ákos államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a Győr környéki településeken 5 milliárd forintból olyan beruházások valósulnak meg, amelyekre a helyieknek szükségük van. Kitért a politikus arra is, hogy 2010-be nhét polgármester jelezte, szeretné fejleszteni a szennyvízhálózatot, s ebből hat kérés már teljesült is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy garázs, az autó is égett Péren

Kigyulladt egy garázs, az autó is égett Péren
A garázs mellett álló másik autót még sikerült megmenteni. Tovább olvasom