Győr és környéke

2014.06.18. 10:51

Van élet a Baross híd nélkül Győrben

Lesz még korlátozás: elbontják a hídnyílást, július közepén lezárják a Révai utcát.

D. Pusztai Andrea


– Akár le is bonthatnák a Baross hidat, annyira megszoktuk már nélküle – mondták viccesen a megkérdezett autósok a Kisalföldnek. Nos, ha sokan be is járatták már az új útvonalat, az szintén sokat segített, hogy a vakációval enyhült a forgalom. Komolyra fordítva a szót, szakmai körökben valóban szóba került, hogy a felújított hídra már csak a gyalogosokat, a kerékpárosokat, a taxikat és a buszokat kellene felengedni...

Az állami közútkezelő, a rendőrség, a Volán, az önkormányzat és az útkezelő szervezet szakemberei a lezárás óta a napokban először ültek össze, hogy megbeszéljék a tapasztalatokat és a további beavatkozások menetrendjét. A következő korlátozás a Révai utca lezárása lesz, amelyről Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője beszélt a Kisalföldnek.

A Révai utca kivezetése a Szent István út felé egy négy méter széles ideiglenes út lesz aszfaltból. Előtte felszedik a térkövet és a járda magasságát a jó tíz centiméterrel alacsonyabban fekvő közút s

A Révai utca kivezetése a Szent István út felé egy négy méter széles ideiglenes út lesz aszfaltból. Előtte felszedik a térkövet és a járda magasságát a jó tíz centiméterrel alacsonyabban fekvő közút szintjéhez igazítják. Fotó: Bertleff András

– A kivitelező az ütemterv szerint halad a munkálatokkal – mondta a szóvivő. – Ha minden jól megy, július közepén érhetnek a híd belvárosi hídfőjéhez, és elbontják a Révai utca feletti hídnyílást. Ha ez a pillanat elérkezik, várhatóan július 14-én, a Révai utcát lezárják.
A szóvivő elmondta: azért, hogy a helyi buszok ki tudjanak jönni a végállomásról, és ne boruljon fel a tömegközlekedés rendje, ideiglenes utat építenek a Bisinger sétány mellett, kikötve a Révai utcát a Baross híd belvárosi hídfője és az Országzászló között a Szent István útra. A négy méter széles szakasz aszfaltból készül, előtte azonban felszedik a térkövet és a járda magasságát a jó tíz centiméterrel alacsonyabban fekvő közút szintjéhez igazítják.

A szakaszt bárki használhatja. A lezárt hídnyíláson a gyalogosok sem kelhetnek át, ők a Szent István út jelzőlámpás csomópontján keresztül juthatnak a híd túloldalára.

A korlátozás várhatóan 3 hétig, augusztus 4-ig tart. Akkor egy nyomon egy irányban – a Révaiból a posta felé – járhatóvá teszik. A kétirányú forgalmat csak októberben állítják vissza.

A zárás a városháza beléptető rendszerét is érinti, ezért két hét múlva elbontják és áttelepítik a középső bejárati szakaszhoz.

Útfelújítást terveznek
A város megfontolja annak lehetőségét, hogy a zárást kihasználva felújítja a posta előtti és a városháza melletti buszmegállók útburkolatát és járdáit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!