Győr és környéke

2017.11.12. 16:50

Sokorópátka Ford Transitot vásárolhatott pályázati pénzből

A támogató döntés 2017. májusában született meg, melynek értelmében az önkormányzat egy Ford Transit kisbuszt vásárolhatott.

kisalfold.hu

Sokorópátka Község Önkormányzata 2016. tavaszán nyújtotta be a TOP-4-2-1. konstrukción belül pályázatát mikrobusz beszerzésére a helyi közétkeztetés feltételeinek javítása céljából. A támogató döntés 2017. májusában született meg, melynek értelmében az önkormányzat egy Ford Transit kisbuszt vásárolhatott. Az elnyert támogatás összege 9,24 millió Forint. 


Sokorópátka Község Önkormányzatának célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, a településen élők életminőségének növelése. A település önkormányzata a szociális alapszolgáltatások körében az arra rászorulóknak étkeztetést biztosít, azaz az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről gondoskodik, akik különösen koruk, egészségi állapotuk, fogyatékosságuk, pszichiátriai betegségük, szenvedélybetegségük, vagy hajléktalanságuk miatt erre rászorulnak.  Az ebéd kihordását a településen eddig egy régi, folyamatos karbantartást igénylő járművel végezték, melyet a pályázati forrásból a Ford Transit kisbuszra cseréltek. 


A projekt hozzájárul a szociális étkeztetés keretein belül az ebédek egyszerűbb, költséghatékonyabb, gyorsabb kiszállításához elősegítve ezzel a településen élők életszínvonalának javulását, a település népességmegtartó erejének növelését.


A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!