Győr és környéke

2008.08.29. 21:35

RFT: megújulhat majd a győrújbaráti út is

Sopron - Útfelújításokról, vis maior támogatásról, közoktatási infrastruktúra fejlesztéséről is döntött a Regionális Fejlesztési Tanács pénteki, soproni ülésén. Összességében milliárdok kerülnek kiosztásra. <br>

Cziráki Viktória

– A régiót érintő jelentős pénzügyi döntések születtek – jelentette be Balogh József elnök. A négy és öt számjegyű utak felújításának sorrendjében első helyen szerepel a Győrújbarátot Ménfőcsanakkal összekötő út, melyen május 21-én egy teherautóról elszabadult vascső ölte meg egy személyautó sofőrjét.

Már akkor, a tragikus baleset után  felvetődött az út felújításának szükségessége. – Második helyen a Pápa–Szilsárkány, harmadik helyen a kunszigeti bekötőút szerepel.

Ez a három útszakasz az, amelynek a felújítása a legsürgősebb a RFT döntése értelmében.

Döntés született a decentralizált terület- és régiófejlesztési célelőirányzatokról is. Közmunkaprogram megvalósítására a Pannonhalmi kistérség 10 millió, Rábapordány 1,1 millió, Csorna 7,2 millió, Zsebeháza 5 millió, Kóny 4,6 millió, Acsalag 2,4 millió, Barbacs 3,4 millió, a Téti kistérség 9,8 millió forintot nyert el.

Az I-Pont Információs és Tanácsadó Iroda fejlesztésére a Pro Kultúra Sopron Kht. közel kétmillió forinttal gazdagodott. Ugyanezen szervezet az „Adventtől szilveszterig" elnevezésű programjára ötmillió forintot kapott. Az Iskolakultúráért, Esélyteremtésért Egyesület 2,7 millió forintot, a Rügybázis Kulturális Egyesület négymillió forintot nyert el. A Bormarketing Műhely Kht. 1,9, a Magyar Turizmus Zrt. nyugat-dunántúli igazgatósága hárommillió, Fertőszentmiklós önkormányzata szintén hárommillió forintot nyert.

A csapadék miatt utakban, árkokban, önkormányzati tulajdonban keletkezett károk helyreállítására vis maior támogatást nyert Pázmándfalu (3,4 millió forint), Sopron (7,5 millió forint), Himod (1 millió forint), Dunakiliti (850 ezer forint), Bezenye (408 ezer forint), Dunaszeg (2,6 millió forint) és Nyúl (1,2 millió forint).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!