Győr és környéke

2019.08.10. 13:25

Nőket bántalmazott Győr belvárosában egy férfi: letartóztatták - videó, fotók

Mindkét nőt megütötte, megrángatta a hajukat, miközben hangosan szidalmazta is őket.

kisalfold.hu

Szombat 11.30 - A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint a napokban Győrben egy fiatal nőt bántalmazott.


A bíróság a megalapozott gyanú fennállását súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta figyelemmel arra, hogy a gyanúsított tekintetében fennáll a bűnismétlés veszélye. A bíróság e körben rámutatott arra, hogy a gyanúsított a jelenlegi gyanúsítás tárgyát képező cselekményeket már hasonló cselekmények miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.


A bíróság a határozat indokolásában hangsúlyozta, hogy megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított az eljárás során elérhetetlenné válna, hiszen személyi és lakhatási körülményei nem rendezettek, különös tekintettel hajléktalan életvitelére is.


A döntés végleges.

Korábban

Bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére 2019. augusztus 7-én 15 óra 55 perckor, hogy Győrben, az utcán egy férfi minden előzmény nélkül bántalmazott egy fiatal lányt. A sértettet az ismeretlen támadó hátulról megütötte, és megrángatta a haját, miközben hangosan szidalmazta is. Pár perccel később újabb hívást kapott az ügyelet, amely szerint hasonló támadás ért egy padon ülő nőt a Bisinger sétányon - írja a Police.hu.

 

A kiérkező járőrök a sértettektől kapott részletes személyleírás alapján két órán belül elfogták L. József, 39 éves győri lakost, akit a Győri Rendőrkapitányságra előállítottak. A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a nyomozók megállapították, hogy több, hasonló bűncselekmény elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható az elfogott férfi.


A nyomozó hatóság L. Józsefet – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatta ki. Összesen egyrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérlete, négyrendbeli garázdaság vétség, és háromrendbeli könnyű testi sértés vétség elkövetésével gyanúsítják a 39 éves férfit. A nyomozók előterjesztést tettek L. József letartóztatásának indítványozására.

 

Fotók: Police.hu

Fotók: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!