Győr és környéke

2017.01.17. 15:49

Négysávosítaná a 81-es főutat Győrtől Székesfehévárig a Jobbik

A párt aláírást is gyűjt.

kisalfold.hu

A 81-es főút Győr és Székesfehérvár közti kétszer két sávra bővítését kezdeményezi a Jobbik - erről tartott sajtótájékoztatót kedden Fodor Roland önkormányzati képviselő.


Elmondta, hogy ez a balesetmegelőzés miatt is fontos, ugyanis 2010 és 2016 között ezen az útszakaszon 907 személyi sérüléssel járó baleset történt és minden kilencedik halálos kimenetelű volt.


– Győr töretlen gazdasági fejlődéséhez nélkülözhetetlen a várost Székesfehérvárral, a Dunántúl másik gazdasági központjával összekötő, megfelelő gyorsforgalmi út. A négysávosítás a győri munkaerőhiányt is enyhítené, többen vállalnák, hogy ide járnak munkába – hangsúlyozta a jobbikos képviselő és megemlítette, hogy a 81-eshez közeli ipari parkokban több olyan kis- és középvállalkozás működik, amely győri cégek beszállítója.


A Jobbik szeretné elérni, hogy mielőbb kerüljön be a fejlesztési tervekben a 81-es főút négysávosítása. Ennek érdekében aláírásgyűjtésbe kezd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!