Győr és környéke

2017.08.12. 00:46

Miért hullámosodik a győrszemerei út? Mert pénz hiányában ennyire futja - fotók

A polgármesternek eddig négy gumija ment tönkre a győrszemerei utakon.

Szeghalmi Balázs

Felháborodott Olvasói panaszt kaptunk a 8308-as jelű, Győrszemerét Kajárpéccel összekötő út felújításáról. Tény, hogy Olvasónk fotóin jól látszik: hiába friss az útburkolat, az útfelület már hullámos és a kisebb gödrökben áll az esővíz. "Így kár a kidobott pénzért!" - zárta sorait Tudósítónk. Utánajártunk az észrevételnek.


Szegény ember útjavítása


Már csak azért is foglalkozni kell az esettel, mert a Győrszemerét Tényővel összekötő, 83127-es jelű út két évvel ezelőtti felújításáról is rossz véleményével vannak a helyiek. Elsőként nézzük a 8308-as jelű utat. Pár hete a rekonstrukció a 83-as főúttól indult, az 1700 m-es szakaszon bitumen-emulziós felületi bevonatot készítettek a Magyar Közút megbízásából. Ez az eljárás a "szegény ember útjavítása". Kósa Veronika, a Közút megbízott kommunikációs osztályvezetője kérdésünkre elismerte, hogy "felújítási lehetőségek hiányában ez az a beavatkozás, amellyel akadályozhatjuk a csapadékvíz burkolatba jutását. Így lassíthatjuk annak romlását". 


Több értelme van, mint a kátyúzásnak


Horváth Gyula, Győrszemere polgármestere segített annak megértésében, mit jelent ez valójában. "Ha fáj, ha nem, ki kell mondani, hogy négy- és öt számjegyű utak esetében nincs pénz aszfaltozásra hazánkban. A mostani munkának több értelme volt, mintha csak a kátyúkat foltoztak volna. Más kérdés, hogy az új bevonat nem tünteti el az út egyenetlenségeit és a be nem ágyazódott szemek egyelőre felverődhetnek. Idővel ez javulni fog. Ehhez türelmesnek kell lenni és a szokásosnál lassabban haladni" - mondta Győrszemere polgármestere. Horváth Gyula hozzátette: az elmúlt években az autójának négy gumija ment tönkre a győrszemerei utakon.


 

Fotók: Tudósító

Fotók: Tudósító


"Hullámvasút" Tényőig


A Győrszemerét Tényővel összekötő bekötőút kátyúsodó burkolatú és bogárhátas szakaszait hengerelt martaszfalt-réteggel és szintén bitumenemulziós felületi bevonattal kezelték 2015-ben. A szóban forgó út hullámosodása rengeteg bosszúságot okoz az itt élőknek. A helyzetet súlyosbítja, hogyha baleset történik a 83-as főúton, gyakran ide terelik a forgalmat. A keskeny út szemerei része ilyenkor érthetően nem bírja az extra terhelést.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!