Győr és környéke

2019.04.08. 21:57

Lenyűgöző rekonstrukció: ilyen lehetett Győr a 17. század elején

Az elméleti rekonstrukciós képek Győr városát mutatják be az 1598-as ostromot követő újjáépítést követően.

kisalfold.hu

Mint azt a Pazirik Kft. -3D történelmi rekonstrukciókkal, történelmi animációs filmekkel és az elméleti rekonstrukciókhoz köthető interaktív tartalomfejlesztésekkel is foglalkozó informatikai cég - honlapján olvashatjuk, a projekt létrejöttében számos szakértő közreműködött, többek között Buzás Gergely, Domokos György, Paszternák István, Székely Zoltán és Tomka Péter. Győr a török időkben a Bécset védő végvár volt, 1566-ban az egész város leégett az erőd kivételével. 

A rekonstrukció forrása: Pazirik Kft.

A rekonstrukció forrása: Pazirik Kft.

Ahogy az ismertetőben írják, az újjáépítéssel a középkori girbegurba utcák helyett derékszögű utcahálózat épült ki, amely a mai napig látható a belvárosban. 1594-ben a hatalmas török ostromló hadsereg megkaparintotta a várat. 1598-ban foglalta vissza a kor két kiváló hadvezére, Pálffy Miklós és Adolf von Schwarzenberg. Ezt az ostromot követte egy újjáépülés, mely korszakot rekonstrukciónkon a nézők elé tárták:

A rekonstrukció forrása: Pazirik Kft

A rekonstrukció forrása: Pazirik Kft.

A rekonstrukció forrása: Pazirik Kft.

A rekonstrukció forrása: Pazirik Kft.

Nagy felbontásban további képek itt és ide kattintva találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!