Győr és környéke

2017.03.29. 08:29

Legyőzték Kanadát! A győri sportolók aranyérmet szereztek a Speciális Olimpián Grazban - videó, fotók

A győri Király Arnold, Péntek János és Sivinger Márton a magyar színeket képviselte a padlóhoki válogatottban a téli Speciális Olimpián. A fiatal sportolók aranyéremmel tértek haza Grazból, miközben a civil életben mindhárman dolgoznak, örömüket lelik a munkában.

Szeghalmi Balázs

Mint arról beszámoltunk, az értelmi sportolókat Áder János fogadta a Sándor-palotában, mielőtt elutaztak a versenyek helyszínére, Ausztriába (Kisalföld, 2017. március 8.). "Óriási sikert értek el a fiatalok, életük végéig szóló élményben volt részük. Csodaszép alpesi faluban töltöttek két napot, a szervezők minden kérésüket teljesítették" - kezdte Szünstein Mónika. A győri testnevelő tanár a Győri Műszaki SZC Szabóky Adolf Szakiskolájában tanította a három válogatottat, a helyi Staféta DSE színeiben külön foglalkozott a három fiatalemberrel.


 


Három meccs Kanadával


Huszonkilenc padlóhoki válogatott vett részt a játékokon. A magyar válogatott a torna során háromszor csapott össze Kanadával. Először az észak-amerikai ország nyert 3-0-ra, a második mérkőzésen azonban már mi voltunk jobbak 3-1-re. "Az első találkozó után az edzőnk kérte, hogyha megint összefutunk Kanadával, használjuk a gyorsaságunkat, érvényesítsük a technikai képzettségünket" - mondta Király Arnold. "Jó pár kanadai játékoson érződött a jégkorongos múlt, sokszor a durvaságtól sem riadtak vissza" - tette hozzá Péntek János. "A döntőben végig vezettünk, de mindig a nyomunkban maradtak. Iszonyatosan nehezen telt a játékidő, azt hittem, az örökkévalóságig tart az a 27 perc" - egészítette ki Sivinger Márton. A döntőben a magyar válogatott 5-3-ra múlta felül Kanadát. Mindhárom győri játékos szerzett gólt a torna során. Király Arnold a döntőben is bevette a kanadai kaput, ám magas bot miatt a bírók érvénytelenítették a találatot.


 

Aranymámor! Pillanatkép az éremátadó után.



Utazás kisbusszal Grazba


A fiatalok győri edzője, Szünstein Mónika több napon át szurkolt Grazban. "A Győri Műszaki Szakképzési Centrum vezetője, Gede Eszter kisbuszt biztosított a döntőre, amellyel több jelenlegi tanítványom eljöhetett a játékokra. Olyan gyerekeket vittem magammal, akiknek megvan az esélyük, hogy pár év múlva szintén részt vehessenek a Speciális Olimpián és eredményesen szerepeljenek. Köszönetet szeretnék mondani Finszterné Magyari Erzsébetnek is, a Szabóky Szakiskola igazgatójának, aki évek óta támogatja a gyerekek sportolását" - hallottuk Szünstein Mónikától.


 

Úton a győri különítmény Grazba.



Megállják a helyüket a munkában


A három Győrbe került aranyérem fényesen bizonyítja, hogy a sportsikerek megalapozhatják a civil életet. Király Arnold kőművesként, Péntek János festőként dolgozik, Sivinger Márton targonca vezetőként helyezkedett el Kisbéren. "Mindegyikük kitartását becsülik a kollégáik. Hétről hétre jobb szakemberekké válnak, hasznos tagjai a társadalomnak" - búcsúzott Szünstein Mónika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!