Győr és környéke

2014.12.11. 11:16

KÖSZ! Támogatás a győri Krúdy-iskolának

2016-tól az érettségi feltétele lesz a közösségi szolgálat elvégzése. A KÖSZ! program ezt támogatja.

kisalfold.hu

  

97 iskolai közösségi szolgálati program kapott támogatást összesen 20 millió forint értékben a KÖSZ! Program keretében, amelyet a MOL Új Európa Alapítványa hirdetett meg az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben.

Az anyagi támogatást jelentő okleveleket, az Önkéntesség Nemzetközi Napján adták át azoknak a civil szervezeteknek, akik az iskolai közösségi szolgálat keretében fogadják a diákokat.

A KÖSZ! Program célja volt, hogy a támogatott civil szervezetek az Iskolai Közösségi Szolgálat előírásainak megfelelő programokat valósítsanak meg a középiskolák 9-11. évfolyamos diákjai számára.

A program szeretné elősegíteni, hogy minél több diák elvégezze a 2016. évtől az érettségi feltételének számító Iskolai Közösségi Szolgálatot és ennek során olyan élményben legyen része, ami motiválhatja őt a további önkéntes tevékenységre.

A nagyprojekt kategóriában a Győri Krúdy Gyula Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Középiskola is a díjazottak között szerepel.

Tervük, az Aranykapu Közművelődési Közhasznú Alapítvánnyal együttműködve: Mátyás király udvarában játószeret építenének, valamint három hetes nyári szünidei tábort szerveznének 6 - 12 éves gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!