Győr és környéke

2015.04.20. 15:39

Kerékpárút-felújítás a Szigethy Attila úton

Elkészült a Szigethy Attila úton, a Tihanyi Árpád és a Kodály Zoltán út közötti szakaszon a kerékpárút felújítása, a páros oldalon is.

kisalfold.hu


A munkákra az önkormányzat saját forrásából 14 millió forintot fordított.

Radnóti Ákos alpolgármester arról beszélt az eseményen, hogy Adyvárosban egyre jobbak a biciklis közlekedés lehetőségei, ebben a városrészben már több kerékpárút-szakasz megújult. Például a ma átadott pályával szemközti oldalon. Új szakaszok is épültek az Ifjúság körúton. S a felújítás-sorozat még az idén folytatódik a Szigethy Attila úton, a Barátság park közelében, a benzinkútnál is.

A Szigethy Attila úti kerékpárútnak a Tihanyi Árpád és a Kodály Zoltán út közötti szakaszán azért volt szükség a felújításra, mert a burkolat már tönkrement, a platánfák gyökerei felnyomták az aszfaltot, az esővíz nem folyt el a zöldterület felé.

Prédl Antal, a győri útkezelő szervezet vezetője elmondta, hogy a burkolat korszerűsítése során az útszéli platánfasor mellől elbontották a régi kerékpárút-szakaszt, az új pályaszerkezetet pedig a fáktól egy méterrel távolabb építették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!