Győr és környéke

2018.11.16. 13:24

Győri közgyűlés - Eldöntötték, mennyiért parkolhatunk majd a Petz-kórház mellett

Bár még az építése sem kezdődött el, a győri közgyűlés eldöntötte, melyik díjövezetbe tartozik majd a Petz-kórház melletti parkolólemez. A legolcsóbba.

Hancz Gábor

 A győri közgyűlés pénteki ülésén elfogadott egy salátarendeletet, amelyben t másik rendelet rendelkezéseit módosította. Ezek többsége nem túl nagy súlyú változtatás volt, kivéve a parkolási rendeletet, amelynél eldőlt, mennyit kell fizetni a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház mellett, a Vasvári Pál utcai parkoló egy részének helyén felépítendő parkolólemezben. A képviselők a III. díjövezetbe sorolták a majdani létesítményt, amelyhez jelenleg Révfalu, Sziget és Nádorváros egyes utcái tartoznak. Itt a díj tköznapokon 100 forint óránként, a tvégi várakozás pedig ingyenes.

 

A látványtervek alapján a kórháznál a nagy parkolóban három szinten parkolhatnának az autók.


A Modern Városok Programban szereplő, a kormány által támogatott beruházás építése egyébként még nem kezdődött el. Az önkormányzat az elkészült tervek alapján európai uniós nyílt közbeszerzést hirdetett a kivitelezésre, amely folyamatban van.


A testület megtárgyalta és egyhangúlag fogadta el az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. győri áramhálózati üzeme működéséről szóló beszámolót is. Csáfordy László, a cég kiemelt területi üzemeltetési irányítója a képviselőknek elmondta: idén csaknem 1,1 milliárd forintot fordítanak beruházásokra a megyeszékhelyen, emellett hálózati karbantartásokra további 78 milliót költenek. A legnagyobb projekt az ipari parki alállomás és a 120 kilovoltos földkábel üzembe helyezése volt. Az előterjesztésből kiderült, hogy a város területén mind az üzemzavarok, mind az előre meghirdetett áramszünetek száma a cég Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által jóváhagyott üzletszabályzatában szereplő értékeknek megfelelő. Csáfordy László hozzátette: nyolc év alatt felére sikerült csökkenteni egy ügyfélre eső áramkimaradások hosszát, bár elismerte, hogy így is vannak panaszok.


közgyűlés jóváhagyta, hogy dr. Ihász Judit József Attila út 85. szám alatti működő háziorvosi praxisát dr. Tóth Veronika, a pannonhalmai Szent Márton Járóbeteg Központ tüdőgyógyász szakrendelésének orvosa vigye tovább. A Tárogató Óvoda vezetésével január 1-jétől a következő pályázat eredményes lebonyolításáig, de legkésőbb 2019. december 31-ig a jelenlegi óvodavezető-helyettest, Marcali Hildát bízták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!