Győr és környéke

2015.10.20. 11:57

Földet akar venni? Kezdje a keresést a világhálón!

Magyarországon jelenleg a földtulajdonosok száma sokszorosa a gazdákénak. Forrong ez a piac.

kisalfold.hu


A dolog természeténél fogva a tulajdonjog változás folyamata a gazdák irányába hat, a legfrissebb kimutatás alapján 2015. július-augusztus hónapban összesen mintegy 10.000 földügyletet függesztettek ki országosan a jegyzők. Ha ez a folyamat – azaz a termőföld termelői kézbe kerülése, az átrendeződés – befejeződött, a földpiac nagyon beszűkül, állandósul a birtokszerkezet, a földet szinte már csak örökölni lehet.

Ezért jelentett szenzációt az idei OMÉK vásáron bemutatkozó x-agro.hu portál, a termőföld portálja, ahol nincs túl jó, vagy túl rossz, hanem reális, piaci ár van! Az x-agro.hu egy olyan szolgáltatás, amely egyetlen felületen gyűjti össze az eladásra (később haszonbérletre is) kínált földeket, és ezeket online árverés útján kínálja megvételre. Aki itt jelen van, az tisztában lehet egy-egy térségben a reális árakkal. Az információn kívül szolgáltatást is kap.





Értesíti a gazdákat a környezetükben eladásra kínált földekről

A legtöbb érdeklődést vonzó szolgáltatása az, amivel teljes körű információhoz jut a piacon a gazda. Az értékesítési és jóváhagyási időszak alatt mindkét fél érdekében jár el, segíti és ellátja őket a szükséges tudnivalókkal a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében. Értesíti a gazdákat a környezetükben eladásra kínált földekről, a jegyzőknél kifüggesztett szerződésekről, hogy élhessenek elővásárlási jogukkal. Ma a cél az egészséges birtokszerkezet kialakítása, ehhez pedig nélkülözhetetlenek a pontos piaci információk.

Az OMÉK kiállításon bemutatkozó új szolgáltatás segítségével egyetlen felületen értesülhet a gazdatársadalom a teljes választékról, a piaci lehetőségekről. A gazdák szándékát és igényét, a kormány egy kedvezményes hitelkonstrukcióval is támogatja. Ezek tudatában minden gazda természetes törekvése kell hogy legyen a FÖLD vásárlása, a birtok növelése, a birtokszerkezet optimalizálása. A www.x-agro.hu ebben tud segíteni!

Ne dőljön be az adatgyűjtőknek!

Felbukkant például egy olyan vállalkozás, amelyik csak begyűjti a földre vágyók adatait, kvázi be akart lépni az állam és a gazdák ügyletei közé. Ez ellen keményen kikelt az agrártárca illetékese. Az x-agro nem az állami földekkel, hanem valamennyi Magyarországon felkínált, vagy keresett területtel foglalkozik. Nem csak a piacon található földek gyűjtőhelye, de számos izgalmas, tanulságos példával mutatja be az elkerülendő csapdákat, a törvényi hátteret. A legjobb példákkal illusztrálni, miről is szól a föld a hálón szlogen.

Képzeljük el például, hogy az óbudai fodrászüzlet fiatal dolgozója váratlanul megörököl egy földet, mondjuk a Nyírségben. Honnan tudja, mennyi az értéke, kinek volna rá szüksége, mit kell tennie ahhoz, hogy jogszerű, reális értékű szerződés szülessen az eladásról? Vagy képzeljünk el egy földtulajdonost, aki szeretné növelni birtokát és szívesen venne termőföldet a saját környékén, de fogalma sincs róla, hogy pár kilométerrel arrébb egy tulajdonos – akinek szintén probléma, hogy hol talál vevőt - eladná a termőföldjét.

A szolgáltatás tartalma

Az x-agro.hu otthont és segítséget kínál mindazoknak, akiknek - valamilyen formában - közük van a magyar termőföldhöz. A honlapon

- minden regisztrált gazda e-mail értesítést kap, ha a lakóhelyén, üzemközpontján, illetve annak 30 km-es körzetében (októbertől különböző értesítési sávok szerint) termőföldet kínálnak értékesítésre

- ugyanez a kör, szintén e-mail értesítést kap minden jegyzői közzétételről ugyan ezen területi határokon belül, hogy érvényesíthesse elővásárlási jogát

- szerzési folyamat teljes ideje alatt, (gyakran 6-8 hónap) garantálja a lebonyolítás pénzügyi biztonságát, a bonyolult eljárás minden lépését segíti, figyelemmel kíséri.

A honlapon sok egyéb információt is megosztanak, amik kapcsolódnak a FÖLD adás-vételéhez (pl. országos és regionális statisztikai adatok, aktualitások, esettanulmányok, blog stb.).

Az idei mezőgazdasági vásár ideje alatt több százan fordultak meg az új szolgáltató standján, ami jelzi: fontos igényt sikerült felismernie és szolgálnia az x-agronak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!