Győr és környéke

2018.12.10. 11:40

Figyelem! Két belvárosi parkolót mostantól a színház munkatársai használnak Győrben

A II. János Pál téren előzetes régészeti munkák folynak, így a színház közeli parkolók "elfogytak" év végére.

Szeghalmi Balázs

A régészeti feltárás a "belépő" ahhoz, hogy a Modern Városok Program fejlesztés kezdetét vegye a győri színházban. A Győr-Szol két lépésben oldotta meg, hogy a színház művészei, kollégái megállhassanak viszonylag az épület közelében.


December 5-től ideiglenes parkolólezárás lépett életbe a Győri Nemzeti Színház épülete melletti, a Bajcsy-Zsilinszky úttal párhuzamos parkolóöbölben. Múlt szerdától a teljes területet kizárólag a színház dolgozói használhatják. A jelenlegi behajtási útvonalra sorompót szereltek, mely csak az engedéllyel rendelkezők számára nyílik fel. Egyúttal a szokásos kihajtási útvonalon kétirányúvá válik a fogalom, a mélygarázs bérlői itt tudnak lehajtani beállóhelyeikre.


A második lépés azt a városmaghoz közeli parkolót érinti, melyről Olvasónk fotót küldött hétfő reggel. A Révai utcai parkolóházzal szembeni parkolóban a fizetőparkoló táblákat lecserélték, mostantól a színház dolgozói használják ezt a parkolót is. "Ez érinti a Kamara utca keleti oldalán a felszíni parkolóöblöket, a lezárás mind az aszfaltozott, mind a murvás területre érvényes" - tudtuk meg Ozsvárt Tamástól, a Győr-Szol kommunikációs csoportvezetőjétől. Egy biztos: a színház dolgozóira mostantól 10 perces séta vár a munkahelyükig. Azt nem lehet mondani, hogy közeli, klasszikus belvárosi parkolókat kapták volna meg.


Az adventi időszakban érdemes a belvárosi parkolók helyett a centrumtól távolabb eső részeken megállóhelyet keresni az autósoknak. Sok sikerélményük nem lesz "parkolóvadászat" közben Győr szívében.

 

Olvasónk a Kamara utca keleti oldalán készítette a felvételt.

Olvasónk a Kamara utca keleti oldalán készítette a felvételt.

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!