Győr és környéke

2018.01.12. 08:20

Figyelem! Január végén nyitnak a hulladékudvarok Győr környékén

A Győrön kívüli hulladékudvarok december 15-e után zártak, január 23-a és 26-a között újra nyitnak.

Szeghalmi Balázs

A GYHG Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy január végén nyitnak a vidéki hulladékudvarok - olvasható a szolgáltató hivatalos honlapján. Miért január végén nyitják kapuikat a hulladékudvarok? - kérdeztük.


Kiadják a szabadságokat


"A vidéki hulladékudvarok év végi és év eleji zárva tartása több éve gyakorlat. A látogatottsági statisztika alapján ebben az időszakban keresik fel a legkevesebben a hulladékudvarokat a Győrön kívüli településeken. Ebben az időszakban van lehetősége a szolgáltatónak a munkatársak megmaradt szabadságainak kiadására, a zavartalan működés biztosításához szükséges munkálatok elvégzésére" - válaszolta Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol kommunikációs csoportvezetője.


A szóban forgó hulladékudvarok december 15-e után zártak be, és január 23-a és 26-a között újra nyitnak. A Győr kívüli hulladékudvarok első nyitvatartási napjait ide kattintva tekinthetik meg.


Irány Sashegy


Az említett időszakban a Sashegyi Hulladékkezelő Központ fogadja az előírásoknak megfelelő hulladékfajtákat. "Munkatársaink az elmúlt hetekben itt sem tapasztaltak jelentős számú érdeklődést, forgalomnövekedést" - zárta szavait Ozsvárt Tamás.

Ne induljon útnak festékes dobozokkal


A Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tulajdonában lévő 43 hulladékudvarban továbbra sem veszik át a 15 01 10* azonosító kódú, "veszélyes anyagokat maradékként tartalmazó vagy azokkal szennyezett csomagolási hulladék" elnevezésű hulladékok átvételét. A felfüggesztés fél éve van érvényben. Ez a vegyszeres, festékes, permetszeres göngyölegekre vonatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!