Győr és környéke

2019.01.02. 09:38

Épp hogy kiengedték az őrizetből, máris lopni ment egy férfi Győrben

Egy melegszendvicssütőt próbált ellopni.

A huszonöt éves férfit rablás miatt vette őrizetbe a rendőrség 2018 nyarán Győrben. Az őrizetből harmadnap, a délelőtti órákban szabadon bocsátották. Aznap délután lopási céllal bement egy étterembe, ahol betört egy ablakot, majd elmenekült.

 

Az elkövetőt azért vette őrizetbe a rendőrség, mert alkalmi ivótársát 2018 nyarán Győrben egy éjjeli időpontban, távozása során hátulról, nagy erővel fellökte, majd a földön fekvő férfit megfenyegette, hogy megöli, ha nem adja oda a pénztárcáját. A pénztárcát a sértett a benne lévő 6.000 forinttal és okmányaival együtt átadta a támadójának.

 

Miután az elkövető szabadult az őrizetből, még aznap bement egy étterembe, amelynek a teraszáról megkísérelt eltulajdonítani egy 8.000 forint értékű melegszendvicssütőt. A hóna alatt a melegszendvicssütővel éppen betörte az épület egyik ablakát, mikor a tulajdonos tetten érte, ezért elmenekült a helyszínről.

 

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő férfit rablás bűntettével és lopás vétségének kísérletével vádolja. Vele szemben 10 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!