Győr és környéke

2019.04.24. 09:00

Az égiek vigyáztak a győri csodababára

Jól van az a kismama és császármetszéssel világra segített kisbabája is, akinek élete a pénteki súlyos baleset során került veszélybe. Az anyát mentőhelikopter szállította a Petz-kórházba, most is ott kezelik.

Sudár Ágnes

Húsvétot követően több ezren megosztották a Facebookon annak a kicsi lánynak – és családjának – a történetét, akinek anyukája pénteken sérült meg súlyosan a 81-esen. A balesetről lapunk is beszámolt (Ismét előzésből lett halálos ütközés – Kisalföld, 2019. április 20.): Mezőörs és Kerékteleki között egy Győr felé tartó személygépkocsi előzésbe kezdett, 64 éves női vezetője azonban a manőver megkezdésekor megijedt a szem- ből érkező kocsitól, visszarántotta a kormányt, ettől az autó szitálni kezdett, majd irányíthatatlanná vált.


Szemből érkezett a vétlen Skoda, amelyben egy férfi és kilenc hónapos várandós felesége utazott. Az ütközést próbálta elkerülni a férfi, de nem lehetett. A balesetben hatan megsérültek, a 64 éves asszony olyan súlyosan, hogy az ő életét nem lehetett megmenteni. A kismama is súlyos állapotba került. 


A kisbaba császármetszéssel született meg, teljesen egészséges, tegnap már az inkubátorból is kivették. "Testvérem hívott, csak annyit mondott: »baj van«" – innen folytatta a történetet a kismama sógornője. Nevét, kérte, ne írjuk le, de hozzájárult ahhoz, hogy mi is megosszuk önökkel azt, amit a Facebookon leírt. "Tudtam – írja –, hogy várandós feleségével Győrben járnak aznap. Hamar kiderült, balesetük volt Kerékteleki és Mezőörs között! Siettünk hozzájuk, ahogy erőnkből kitelt."

Egészséges kicsi baba Bianka, hamarosan megölelheti az édesanyja is.

Egészséges kicsi baba Bianka, hamarosan megölelheti az édesanyja is.

 Mint kiderült, valóban nagyon gyorsan kiértek. "A helyszínen ott voltak a mentők, a tűzoltók, a rendőrök; mindent megtettek, amit akkor megkívánt a helyzet. A sógornőm mellett voltam végig. Simogattam, s közben figyeltem a mentősöket. Köszönöm! Köszönjük a gyors munkájukat!" – tette hozzá.


A mentőhelikopter kettőjükkel szállt fel, sógornője végig a kismama mellett maradt. „Rövid időn belül a helikopter a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban landolhatott. Egy csapat szakképzett orvos várta és látta el, köszönjük minden orvosnak, ápolónak, akik azon a délelőttön szaktudásuk legjavát adták. Megmentettek egy anyát s egy gyönyörű kislányt!"

 

A felvételen is látszik, hogy a vétlen Skoda anyósülésénél sérült látványosan a szélvédő, ott utazott a kismama. Fotó: Mészáros Mátyás

A felvételen is látszik, hogy a vétlen Skoda anyósülésénél sérült látványosan a szélvédő, ott utazott a kismama. Fotó: Mészáros Mátyás



A kisbaba császármetszéssel született meg, teljesen egészséges, tegnap már az inkubátorból is kivették. Egyszer biztosan elmesélik majd a szülei, hogy hajszálon múlt az élete, de azon a húsvéton, amikor ő először felsírt, vigyáztak rá az égiek. Ahogy az édesanyjára is, aki nagyon súlyos belső sérüléseket szenvedett, s prof. Oláh Attila orvos igazgató osztályán (a sebészeten) fekszik most is. A professzor elmondása alapján az anya állapota kielégítő, fel fog gyógyulni, az intenzív, majd a szubintenzív osztályról már sima osztályra kerülhetett. Ha így gyógyul, hamarosan karjában tartva átölelheti kicsi gyermekét, Biankát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!