Győr és környéke

2019.04.06. 09:00

A Széchenyié lett a legszebb campus

Fölényesen győzött az Eduline internetes szakportál szavazásán a Széchenyi-egyetem. A portál két körben kereste a választ arra, hogy melyik a legszebb magyar campus.

Gyurina Zsolt

„Mint egy város a városban, ahol minden megtalálható, ami egy egyetemistának kell – jellemezte a győri campust Bittner Cintia, aki jól ismeri a Széchenyi-egyetemet: 2013 óta hallgatója, a második szakjára jár. A siófoki lány is lerakta voksát az egyetem mellett azon a szavazáson, amelyet az Eduline portál rendezett. Az első kört a miskolci egyetem nyerte, a másodikban pedig 12 hazai egyetem között győzött fölényesen a Széchenyi-egyetem campusa. „Két éve vagyok kollégista, korábban egy marcalvárosi albérletben laktam, mondhatom, hogy akülönbség ég és föld" – magyarázza.


A portál szavazásának második körében a voksolók 41 százaléka találta úgy, a legszebb magyar campus Győrben található.

 

Bittner Cintia a legjobban azt szereti, hogy a kollégiumhoz közeli töltésen görkorcsolyázhat.

Bittner Cintia a legjobban azt szereti, hogy a kollégiumhoz közeli töltésen görkorcsolyázhat.


„Ha valami kényelmes, jó és hasznos, azt nagyobb valószínűséggel találjuk szépnek – nézett a végeredmény mögé Földesi Péter rektor. – A győri egyetem szerves fejlődés eredményeként lett ilyen. Unikum, hogy nálunk száz méteren belül található sportolási, kulturális, szórakozási lehetőség és ugye előadásokra is be lehet menni. Campusunkat a belső élményekkel együtt látjuk szépnek: így szépülnek meg az olykor a hetvenes években felhúzott kocka alakú, kék-szürke betonépületek. Nekünk ez az otthonunk, a mindennapi ruhánk, szeretjük" – mondta Földesi Péter, aki végezetül hozzátette: a Széchenyi felülnézeti formája szív alakú.

A dobogósok


Melyik a legszebb magyar campus? (második kör): 1. Széchenyi-egyetem 2214 szavazat (41,4 %), 2. Nyíregyházi-egyetem 1134 (21,2 %), 3. Nemzeti Közszolgálati Egyetem 1114 (20,8 %).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!