Győr és környéke

2019.01.24. 22:41

A sportuszodában adott koncertet a Győri Filharmonikus Zenekar, nem akármilyen meglepetésekkel - fotók

Farsangi koncertet adott csütörtök este a Győri Filharmonikus Zenekar, a helyszín a sportuszoda volt, a zenészek pedig nem frakkban és estélyiben, hanem a párás környezetnek megfelelő könnyebb öltözetben muzsikáltak.

Gyurina Zsolt

„Petrov Iván, a győri úszók vezetője mesélte, hogy szinkronúszói Brahms szimfóniáira gyakorolnak reggelenként a sport uszodában, innét jött az ötlet" – adott magyarázatot lapunknak a szokatlan helyszínre Fűke Géza, a filharmonikusok igazgatója. 

A sportuszodában adott koncertet a Győri Filharmonikus Zenekar. Fotók: Mészáros Mátyás


Tömött sorokban igyekeztek a nézők az Aqua Sportközpont lelátóihoz. „Időnként járunk a filharmonikusok estjeire, de most kifejezetten a bohókásabb műsor miatt érkeztünk" – válaszolta kérdésünkre a bejáratnál dr. Sík Sándor önkormányzati képviselő. A telt házas csarnokba lépőazzal szembesültek, hogy részben befedték a medencét: az egyik oldalon a zenekar kapott helyet, három oldalt körben pedig a nyílt vízfelület látszott. Úszómozdulatokkal, fürdőköpenyben érkezett vezényelni Berkes Kálmán, majd a partról  Takács Kincső világbajnok kenus a két műsorvezetővel, Bősze Ádámmal és ifjabb Knézy Jenővel egy gumicsónakban lapátolt be a színpadhoz, miközben nyitányként A Karib-tenger kalózainak zenéje hangzott fel.


Händel Vízizenéjének dallamai után Petrov Iván kapott szót, majd Smetana Moldvájának ütemeire úszókkal telt meg a medence, fiatalok és idősebbek mutatták be a különböző úszásnemeket. A felsoroltakból is látszik, a repertoárt jobbára „vizes" művek adták, az első részt Csajkovszkijtól a Hattyúk tava zárta. 

Sportos polgármester: Borkai Zsolt búvárruhában úszott el a színpadhoz, hogy elmondja köszöntőbeszédét. Fotók: Mészáros Mátyás


különleges koncert nyújtotta meglepetések a szünet után folytatódtak. A Csillagok háborújának zenéje és Borkai Zsolt polgármester köszöntője után (amelyre búvárruhában úszva érkezett) pazar bemutatót adott elő a szlovák szinkronúszó-válogatott. A hatás lenyűgöző volt: a uszoda remek akusztikája, a sportolók és az ünnepi dallamok sora sokáig emlékezetes koncerttel ajándékozta meg a jelenlévőket. 


A műsorból hátralévő percekben a zenészek csak fokozták a tempót. Miközben Jakabos Zsuzsa és Németh Tamás trombitaművész házi úszóversenye adta a látványt (az eredmény maradjon titok...), a fület a Korcsolyázók és a Kék Duna-keringő hangjai, majd Strauss Éljen a magyar!-polkája kényeztette, végül tapsvihar zárta le a meglepetésekkel teli farsangi koncertet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!