Győr és környéke

2016.05.09. 10:36

A jövő közgazdásza

kisalfold.hu

A jövő közgazdásza díjat Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere támogatásával a Raab Audit Adótanácsadó és Könyvvizsgáló Kft. ügyvezető igazgatója, Szabó István úr alapította.


A díjazott kiválasztásánál a következő szempontok érvényesülnek: kiváló tanulmányi eredmény, tehetség a közgazdasági tanulmányok terén, elkötelezettség a szakma iránt a felsőfokú tanulmányokat illetően is. A díj célja, hogy ez a bizonyos végzős tanuló elismerésben részesüljön, elősegítve ezáltal, hogy olyan szakemberré váljon, aki Győr város hírnevét öregbíti. A díj nem megosztható, minden évben csak egy diák részesülhet elismerésben.

 


A díjazott egy Lebó Ferenc szobrászművész által készített „Pro talento Érem a közgazdász szakma ifjú tehetségének" elnevezésű emlékérmet és 100 ezer Ft pénzbeli támogatást vehet át.


Az idei év díjazottja a győri Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola diákja, Schefler Ádám 12. g osztályos tanuló.


Schefler Ádám a kilencedik évtől kezdve kitűnő tanuló volt, matematikából és gazdasági tárgyakból is végig kiemelkedően teljesített. Tudását és tehetségét számos tanulmányi versenyen bizonyította mind iskolai, mind pedig megyei szinten.


Továbbtanulási szándékában a négy év alatt egyszer sem kérdőjeleződött meg a közgazdász pálya iránti elhivatottsága.


Tanulmányai során végig az osztály meghatározó személyisége volt, a közösségi tevékenységek szervezésében aktívan részt vett. Az osztályközösséget példamutató magatartásával, határozott udvariasságával, nyílt és őszinte természetével gazdagította.


A Pricewaterhouse Coopers Könyvvizsgáló Kft. is értékes tárgyjutalomban részesítette a díjazott tanulót, melyet a cég képviselője, Ódor Gergely adott át.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!