Győr és környéke

2019.03.14. 23:40

A forradalomra emlékeztek Győr-Újvárosban - fotók

Az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek Újvárosban, a művelődési ház szervezésében. A műsort a művelődési ház igazgatónője, Radicsné Csőre Andrea vezette.

Tudósító

Ünnepi beszédet Dr. Fekete Dávid, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott. Jelen volt a megemlékezésen Szeles Szabolcs önkormányzati képviselő is. A Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium trombita tanszakának három növendéke, Kecskeméti Nándor, fejes Dávid és Horváth Áron nyitotta a műsort. Szerepeltek a programban a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium diákjai, Ugróczky Dóra, Korda Tibor és Bozsaky Boglárka versmondással.


Szintén versmondást hallottunk a Kossuth Lajos Általános iskola két tanulójától, Kőhalmi Balázstól és Maár Dóra Dzsenifertől. A Köcsögök és Dudák Néptánccsoport valamint az Újvárosi Művelődési Ház kórusa, Radicsné Csőre Andrea vezetésével, is adott műsort. A megemlékezés végén koszorút és virágokat helyeztek el a szobornál, majd közösen elénekelték a Szózatot.

 

Fotók: Bögi Tamás


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!