Győr és környéke

2019.05.14. 12:49

Már 190 térfigyelő kamera vigyáz a biztonságra Győrben

Nemcsak az utak mentén szerelnek fel ilyen eszközöket, hanem köztéri alkotások mellé is.

kisalfold.hu

Több mint harminc térfigyelő kamerát szereltek fel tavaly Győrben, így a város 127 pontján jelenleg 190 köztéri kamera működik.


Radnóti Ákos alpolgármester a keddi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy nemcsak az utak mentén szerelnek fel ilyen eszközöket, hanem köztéri alkotások mellé - a rongálások megakadályozására - is kerül kamera.


„Sok kérést, megkeresést kapunk lakóközösségektől, hogy térfigyelőt szereljünk fel környékükön" – folytatta Fekete Dávid alpolgármester. Hozzátette, az önkormányzat odafigyel a közbiztonság erősítésére, évente több tízmillió forintot költ térfigyelőkre.


Nagy Miklós rendőr alezredes szerint a felderítésben és a jogsértések megakadályozásában segíti munkájukat. „A biztonságért sokat kell tenni, a bűnözők kivonulnak azokról a helyekről, ahol kamerarendszer működik" – mondta Bauer László, a Patent Véd Vagyonvédelmi Kft. ügyvezető igazgatója. 

 

Fotó: kisalfold.hu/archívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!