Győr és környéke

2018.10.17. 13:28

A legjobb szakgimnáziumok

Az Oktatási Hivatal adatai alapján a legjobbiskola.hu portál elvégezte az utóbbi 5 év kompetenciamérései, ill. érettségi eredményei szerint az ország középiskoláinak kategóriánkénti rangsorolását.

kisalfold.hu

A kisalfold.hu október 8-án megjelent cikke közölte a gimnáziumok és a szakközépiskolák sorrendjét. Fontos azonban tájékoztatást adni a szakgimnáziumokról is, hiszen a valamikor szakközépiskolai nevet viselő középfokú intézményekből van a legtöbb az országban.


A legjobbiskola.hu internetes oldalának adatai alapján az országos lista első helyén a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája szerepel, majd a második győri iskola, amely megjelenik, a 21. helyen álló Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma, a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma pedig a 39. helyen végzett.


Ha Győr szakgimnáziumainak rangsorát vizsgáljuk, akkor azt láthatjuk, hogy a Krúdyt a Deák követi a második helyen, harmadik a Jedlik, negyedik a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Ügyviteli Szakgimnáziuma, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium az ötödik helyen végzett.


Az iskolák további sorrendje a legjobbiskola.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!