Győr és környéke

2016.04.01. 08:00

Maradnak a győri sebészek - Felmondás helyett máshogy küzdenek a céljaikért

˝Eddig valamennyi döntésünket teljes egyetértésben hoztuk meg. Titkos szavazás során tízen szavaztak a felmondás benyújtása mellett, öten pedig ellene. Mivel közös megegyezés nem született, ezért úgy döntöttünk, nem nyújtjuk be lemondásunkat közalkalmazotti munkaviszonyunkról˝ - írták közleményükben a győri sebészek.

Sudár Ágnes

Mint ismert, a győri Petz-kórház tizenöt sebésze február 15-én nyílt levéllel állt a nyilvánosság elé. Ebben az szerepelt, hogy mivel megszakadtak a tárgyalások a Petz-kórház vezetésével, ezért ügyvédi letétbe helyezték felmondásukat.


Másfél hónapja még azt írták, hogy csak akkor vonják azt vissza, ha március 31-ig megoldás születik az ügyükben. Az általuk szabott határidő lejárt.


Közleményben mondták ki döntésüket, ami így kezdődik: „Januári beadványunkat, amelyben méltányos béremelést kértünk, a kórházi menedzsment elutasította. A tárgyalásokra, konszenzusos megoldásra általunk szabott határidő március 31-ével lejárt. Ez idő alatt tárgyalás nem volt, a menedzsment részéről a probléma megoldására irányuló erőfeszítést nem láttunk."


A lényeg ezt követően jön, amellyel cikkünket kezdtük: maradnak a sebészek. Hozzáteszik ugyanakkor: „Álláspontunk, véleményünk az egészségügy jelenlegi helyzetéről, munkahelyünk viszonyairól semmit sem változtak. Célkitűzéseink elérésére más módon fogunk erőfeszítéseket kifejteni. Továbbra is kijelentjük, hogy a beadványt aláírók egymással szolidárisak, amennyiben bárkit a korábbi beadvány aláírásáért vagy egyéb (ezzel összefüggő) koholt indokok alapján hátrányos megkülönböztetés, büntetés ér, esetlegesen közalkalmazotti jogviszonyát megszüntetik, állásából felfüggesztik, úgy valamennyien megszüntetjük jogviszonyunkat."


Nyitóoldali képünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!