Győr és környéke

2015.08.13. 12:31

Drótháló a Városrét szomszédságában: még mindig folyik a tűzvédelmi vizsgálat

Egy hónap telt el első cikkünk után, a tűzvédelmi vizsgálat továbbra is zajlik a Városréten. Egyelőre nem tudni, mikorra zárulhat le a hivatalos eljárás.

Szeghalmi Balázs


A Kisalföld július közepén számolt be arról, hogy a Városrét közvetlen szomszédságában a saját területét teljesen elkerítette dróthálóval a Rába Járműipari Holding Nyrt. Az itt élők közül többen sérelmezték a lépést, ahogyan tömören megfogalmazták: "nem akarunk gettóban élni".

A városréti lakók a dróthálós kerítést nem csupán esztétikai, tűzvédelmi szempontból szintén nehezményezik. Az egyik járdát ugyanis úgy vágja félbe a drótháló, hogy a tűzoltókocsik legjobb esetben is csak nehezen férnének hozzá az égő lakásokhoz tűz esetén.

A kerítés ráadásul elzárja az utat a három "kapaszkodó" elől, melyet kifejezetten a tűzoltóautóknak helyeztek oda.

A kerítés, ami a legjobban kiverte a biztosítékot: a felvétel közepén jól látható a három beálló pont, melyet tűzoltóautóknak építettek - fotó: Cseh Róbert

A kerítés, ami a legjobban kiverte a biztosítékot: a felvétel közepén jól látható a három beálló pont, melyet tűzoltóautóknak építettek - fotó: Cseh Róbert

Első cikkünkben Schreindler Ágnes tűzoltó alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője érdeklődésünkre megerősítette, hogy a kialakult helyzet miatt "a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség jelenleg eljárást folytat az ügyben".

Nos, egy hónap elteltével ismét megkérdeztük, hogy a Városréten indított tűzvédelmi eljárás lezárult-e? Ruskáné Takács Anita tűzoltó főhadnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tömören annyit válaszolt: "az ügyben továbbra is eljárás folyik".

Arra a kérdésünkre, mikorra várható a vizsgálat befejezése, a következő választ kaptuk: "az ügy lezárásának időpontja nem behatárolható". Mi legközelebb szeptember közepén fogunk érdeklődni arról, sikerült-e lezárni a városréti vizsgálatot.

A Rába álláspontját a Városréti dróthálóról ide kattintva olvasható el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!