Győr és környéke

2015.10.14. 13:03

15 év után kell mennie a győri Delfin Úszóiskolának a sátras uszodából

A győri Delfin Úszóiskola keresi a megoldást a nehéz helyzetben, több mint 120 gyerek tanul náluk úszni. A győri úszásoktatás piaca várhatóan jelentősen átalakul.

Szeghalmi Balázs

"Más számára kívánják biztosítani azokat pályákat, tanmedencei időpontokat, melyeket eddig mi béreltünk"


Szerkesztőségünket több szülő kereste meg a hírrel: október közepétől nem folytathatja az oktatást a Delfin Úszóiskola a győri termálfürdőhöz tartozó sátras medencében. "Sajnos, a hír igaz. A Rába Quelle vezetőjének utasítására gyakorlatilag egyik napról a másikra közölték velünk: ezentúl más számára kívánják biztosítani azokat pályákat, tanmedencei időpontokat, melyeket eddig mi béreltünk. Pár napot kaptunk befejezni a munkát úgy, hogy szeptember elején az oktatás díjakat már beszedtük.


Több mint 15 éve tanítottuk úszni a fiatalabb és idősebb generációkat itt, érthető a csalódottságunk. Az elmúlt másfél évtized során rengeteg élménnyel gazdagodtunk és a visszajelzések szerint a tanítványok is. A filozófiánk az, hogy a gyerek élvezze az úszást, rendszeresen mozogjon, ne a számítógép előtt üljön egész nap. Ennek megfelelően az oktatásunkat nem a versenysportra hegyeztük ki" - mondta érdeklődésünkre Bánkiné Jutka.



 

A sátras uszodában - fotó: Delfin Úszóiskola (Facebook)


"Sok szülő támogat bennünket"


A Delfin Úszóiskola vezetője hozzátette: "mindig pontosan, nem kis összeget fizettünk a pályákért, a személyzettel nem volt nézeteltérésünk". Bánkiné Jutka igyekszik megoldást találni a nehéz helyzetben. "Jelenleg 120 gyerek oktatását kell megoldanunk, a város különböző pontjain lévő uszodákban próbálunk pályát bérelni. Ha ez sikerül, biztosan új időpontokba kerülnek át a foglalkozások. Amit biztatónak érzek, hogy sok szülő támogat bennünket, egymásután jönnek az üzenetek, hívások, hogy kitartanak mellettünk" - zárta szavait Bánkiné Jutka.


"A közelmúltban nem kötöttünk új szerződést"


Portálunk megkereste a Rába Quelle általános igazgatóját a döntés okairól. "Két magáncég megállapodásáról van szó, amely több mint tíz évig működött úgy, hogy minden évben külön szerződés alapján hosszabbítottunk. A közelmúltban nem kötöttünk új szerződést, mert a jelentősen megnövekedett pályaigényléseink miatt nem tudunk lehetőséget biztosítani az említett bérlőnek" - közölte Horváth Cs. Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!