Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Csúcson a foglalkoztatottak száma Németországban

Németországban 41 millióan álltak munkaviszonyban a második negyedévben, ennél nagyobb értéket még soha nem regisztráltak az újraegyesítés óta.
Németországban 41 millióan álltak munkaviszonyban a második negyedévben, ennél nagyobb értéket még soha nem regisztráltak az újraegyesítés óta - közölte csütörtökön a német statisztikai hivatal.

Az április-júniusi időszakban félmillióval, 1,4 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma az egy évvel korábbihoz képest és 450 ezerrel emelkedett az év első három hónapjához viszonyítva. Így az 1990-es újraegyesítés óta eltelt valamennyi esztendő második negyedévét tekintve az idén álltak a legtöbben munkaviszonyban, a 82 milliós országban minden második ember dolgozott.

Elemzők azonban felhívják a figyelmet, hogy a foglalkoztatási trendek ütemkéséssel követik a konjunktúra alakulását, ezért a következő időszakban csökkenhet a munkaerőpiaci fejlődés üteme, hiszen lassult a gazdasági növekedés. A hazai össztermék (GDP) a második negyedévben csupán 0,1 százalékkal nőtt az előző három hónaphoz képest, szemben az első negyedévi 1,3 százalékos GDP-bővüléssel.

A második negyedévben a szolgáltatási szektor szívta fel a legtöbb munkaerőt, a foglalkoztatottak száma 380 ezerrel nőtt az előző évhez képest. A feldolgozóiparban 105 ezerrel, az építőiparban 44 ezerrel, a mezőgazdaságban és halászatban 16 ezerrel többen dolgoztak, mint 2010 első negyedévében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növekszik az érdeklődés a befektetési ingatlanpiacon

Becslések szerint a magyar ingatlanpiacon 283 millió euró értékű befektetés történt az év első felében, míg tavaly egész évben közel 200 millió euró.
Tovább olvasom