Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

A Pannon 200 embert küld el

A Pannon 1,9 milliárd forinttal kívánja csökkenteni személyi költségeit 2010-ben.

A Pannon GSM Távközlési Zrt. várhatóan 200 saját munkatársat bocsát el, és további 50, nem pannonos alkalmazottal betöltött pozíciót épít le - közölte a mobilkommunikációs cég pénteken az MTI-vel.

A Pannon 1,9 milliárd forinttal kívánja csökkenteni személyi költségeit 2010-ben, az erről szóló javaslatot pénteken terjesztették elő a cégnél, és egyben konzultációt kezdeményeznek a dolgozókkal.

A javaslat a Pannon 2010-re vonatkozó, 3 milliárdos költségcsökkentési stratégiájának része.

Az így keletkező megtakarításokat a Pannon a termék- és szolgáltatásfejlesztésre fordított befektetések szinten tartására, illetve növelésére fordítja, különös tekintettel a mobil szélessávra, valamint arra, hogy az ügyfeleknek elsőrangú ár-érték arányú termékeket nyújthassanak.

A Pannon hisz abban, hogy ezzel a lépéssel javulnak a hosszú távú üzleti kilátásai és a vállalat a gyorsan változó telekommunikációs piac élvonalába kerül - olvasható a cég közleményében.

A Pannon GSM Távközlési Zrt. az elmúlt évben 73,4 milliárd forint kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el, ami 3,6 milliárd forinttal kevesebb a 2008. évinél.

A társaság bevétele tavaly 177 milliárd forint volt, 11,3 milliárddal forinttal elmaradt az egy évvel korábbitól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Euronics - Megújult a műszaki áruház Győrben

A műszaki piac jelentős, 20 százalékos visszaesést könyvelhetett el 2009-ben. Tovább olvasom