Foci VB 2014 Brazília

2014.07.04. 14:09

Gólerős védőinek köszönheti a továbbjutást Brazília

Brazília talán most játszott a legjobban eddig a hazai vébéjükön, így megérdemelten győzték le Kolumbiát, és jutottak elődöntőbe.

munkatársunktól

Brazília-Kolumbia 2-1 (1-0)

Negyeddöntő, Fortaleza, játékvezető: Carlos Velasco (spanyol).

Brazília: Julio Cesar - Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Fernandinho, Paulinho (Hernanes), Oscar - Neymar (Henrique), Hulk (Ramires), Fred

Kolumbia: David Ospina - Juan Zuniga, Mario Yepes, Cristian Zapata, Pablo Armero - Teofilo Gutierrez (Carlos Bacca), Carlos Sanchez, Juan Cuadrado (Juan Quintero), Fredy Guarin - James Rodriguez, Victor Ibarbo (Adrian Ramos)

Gólszerző: T. Silva (7.), D. Luiz (69.), ill J. Rodriguez (78. büntetőből)
Sárga lap: T. Silva (64.)

90+5. perc: Vége a meccsnek. Brazília jobban játszott, mint Kolumbia, ezért megérdemelten jut tovább. Kérdés, hogy Németország ellen is képesek lesznek-e ezt a formát mutatni...

Foci vb 2014: Brazília - Kolumbia

90+3. perc: Kolumbiai szöglet: Ramos fejese kapu mellé száll.

90+2. perc: Brazil akció: Oscar labdája Ramiresnek hosszú, kirúgás a vége.

90+1. perc: Öt percet hosszabbít a játékvezető.

88. perc: Zuniga száll bele Neymar hátába, le kell cserélni a brazilt. Nerique érkezik a helyére.

Foci vb 2014: Brazília - Kolumbia

86. perc: Brazil csere: Hernanes jön Paulinho helyére.

85. perc: Szép kolumbiai akció, de a végén Armero lesen kapja a labdát.

84. perc: Veszélyes az ismétles is, azt a mezőnybe fejelik ki a brazilok.

83. perc: Hulk helyére Ramires jön. Veszélyes kolumbiai szöglet: kifejelik szögletre.

81. perc: Bacca lesről fejel a kapu mellé.

78. perc: J. Rodriguez berúgja a tizenegyest. 2-1

77. perc: Büntetőt kap Kolumbia. Remek passzt kap Bacca, megtolja a kapus mellett, de J. Cesar elkaszálja. Sárgát kap a kapus.

73. perc: Neymar teker kapu mellé.

69. perc: Yepes is kapott közben egy sárgát valamiért. Cserél Kolumbia: Bacca jön Gutierrez helyére.

68. perc: J. Rodriguez kap sárgát, miután elsodorja Hulkot a kaputól 33 méterre. A szabadrúgást David Luiz védhetetlenül lövi s hosszú felsőbe. 2-0

66. perc: Gólt szerez Kolumbia egy szabadrúgás utáni kavarodás végén, de les volt korábban.

64. perc: T. Silva nekifut Ospinának, miközben a kapus kirúgná a labdát. Ezzel eléri, hogy Velasco előhúzza a sárga lapot a zsebéből.

58. perc: Guarin kapásból, félfordulatból lő 18 méterről, de nem talál kaput.

52. perc: Veszélyes szabadrúgás a túloldalon is, szintén ívelés a vége és az, hogy hiába fejeli ki Zapata, a játékvezető rosszul látta az esetet, és kirúgással folytatódhat a játék.

49. perc: Kolumbiai szabadrúgást ívelnek fel a szélről a kapu elé, de a brazil védők kifejelik. Fél perccel később J. Cesarnak kell kijönni a kapujából, így szedi fel a labdát.

46. perc: Ibarbo helyett Ramos a pályán a második félidő kezdetén.

45+1. perc: Vége a félidőnek. Helyzetem ugyen mindkét csapatnak adódott, de a brazilok helyzetei voltak a veszélyesebbek - Ospinának többször is hárítania kellett.

Foci vb 2014: Brazília - Kolumbia

44. perc: Neymar szabadrúgása száll kapu fölé.

39. perc: Megint Hulk lő, megint onnan, ahonnan már korábban is próbálkozott többször, ezúttal azonban nem talál kaput.

38. perc: J. Cesar kapja le a levegőből Armero beívelését.

36. perc: Talpalás miatt jár a szabadrúgás Kolumbiának a kaputól 17 méterről. A legurított labda a sorfalon csattan.

30. perc: Cuadrado próbálkozik kapura lövéssel. Különösebb eredmény nélkül.

27. perc: Hulk lő 8 méterről, Ospina véd.

22. perc: Komoly helyzet Kolumbia előtt, hárman vihették volna kapura a labdát, ha Cuadrado nem passzolt volna pontatlanul.

19. perc: Hulk kap remek labdát, éles szögből leadott lövését hárítja Ospina. A kipattanót is kapura tűzik, a kolumbiai kapus ismét résen van.

17. perc: Megint egy veszélyes brazil szöglet: Cuadrado sután szabadít fel, Hulkot indítják, aki középre passzol, végül üggyel-bajjal, de felszabadul a kolumbiai kapu.

11. perc: Cuadrado szúrja rá a labdát 18-ról, egy brazil lábról pattan a lövés szögletre.

9. perc: Kolumbiai szabadrúgás közel 30 méterről, Guarin próbálkozása kapu fölé száll.

7. perc: Brazil szöglet, kolumbiai rövidzárlat - senki sem figyel a hosszú oldalon berobbanó Thiago Silvára, aki bepofozza a labdát a hálóba. 1-0

1. perc: Kolumbia kezdi a meccset.

Foci vb 2014: Brazília - Kolumbia

Előzmények:
A világbajnoki cím legnagyobb várományosa, a házigazda brazil válogatott nem egyértelmű esélyes a torna talán legjobb formában lévő együttese, Kolumbia ellen a pénteki negyeddöntőben.

A kimenetel megjósolhatatlan, már csak azért is, mert a selecao eddig adós maradt az igazán meggyőző játékkal, a brazilok csapatszinten messze vannak a tökéletestől, leginkább vezéregyéniségüknek, az eddigi négy mérkőzésen négyszer eredményes Neymarnak köszönhetik, hogy ott vannak a legjobb nyolc között. A kieséses szakasz első körét komoly nehézségek árán élték túl úgy, hogy a Chilével vívott összecsapást csupán a szerencsét is igénylő büntetőpárbajban tudták megnyerni.

Kolumbia együttese ugyanakkor a brazíliai vb egyik legjobb csapataként, folyamatosan remek teljesítményt nyújtva vette az eddigi akadályokat, látványosan magas szintű, tetszetős, egyszersmind hatékony futballal előrukkolva. A kérdés az: vajon a vendéglátók nemzeti csapatával szemben is képesek lesznek-e az eddigi nívós játékra, amelynek egyik letéteményese a vb eddigi legnagyobb felfedezettje, a gólkirályjelöltek lajstromát öt találattal vezető James Rodríguez.

"Nagyon nehéz ennyi gólt szerezni, de ha az ember kitart álmai mellett, azok valóra is válnak. A komolyan vett, kemény munka kifizetődik" - nyilatkozott a kolumbiaiak támadó középpályása, akiről elismerően nyilatkozott a nagy rivális Neymar is.

"Bár csak 22 éves, James Rodríguez már most kitűnő labdarúgó. Gratulálok neki az eddigi teljesítményéért, de minden tiszteletem mellett is azt remélem, hogy ellenünk véget ér eddigi nagy sorozata" - mondta a brazilok amúgy szintén 22 esztendős karmestere, hozzátéve, hogy felkészülten várják a pénteki meccset, bíznak benne, hogy ők jutnak tovább.

A statisztika feltétlenül a házigazdák derűlátását erősítheti. A két válogatott eddig 25 alkalommal találkozott, ebből nyolc döntetlen mellett a brazilok 15 alkalommal győztek, míg a kolumbiaiak csupán kétszer - 1985-ben és 2003-ban - ízlelhették meg a siker ízét. A gólkülönbség is árulkodó, hiszen 55-11-et mutat a mérleg a mostani vb-rendezők javára. A 25-ből tíz mérkőzés volt világbajnoki selejtező, a "részegyenleg" még inkább a braziloknak kedvez, hiszen ötször ők nyertek, a másik öt meccs pedig döntetlenre végződött.

A felek legutóbb 2012 novemberében találkoztak, akkor New Yorkban barátságos mérkőzésen 1-1-re végeztek. Péntek este Fortalezában, közös futballtörténelmük első vb-mérkőzésén viszont nem születhet döntetlen, legvégső esetben 11-es rúgások határoznak a győztes kilétéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!