ficánka

2009.02.02. 20:10

Patras 2

Az esténk kalandos volt. Szállásadónk éjfélre ment dolgozni a helyi tudakozóhoz. Amint kitette a lábát, már el is rontottam valamit. :)

A zoknimat akartam kimosni, s bedugtam a dugót. Amikor végeztem, nem tudtam kihúzni. Kimertük a vizet, s gondoltuk, majd holnap valahogy megcsináltatjuk. A gond ott kezdődött, hogy elkezdett esni az eső. A srác meg mondta, hogy ha esik az eső, akkor valamiért beázik a fürdő. Meg is történt. Minden állt a vizben. Balszerencsénkre a legtöbb viz a mosdókagylóba ment, ami ugyebár nem folyt le a dugó miatt. Igy félóránként merhettük ki a vizet egy bögrével. A srác hajnali négyig dolgozott. Utána simán megjavitotta, s csak mosolygott, hogy én ez miatt nem aludtam.

A másik ami jó volt, az az, hogy Karolin bennhagyta a lakókocsiban a törölközőjét. Fél órán keresztül törölközőt kerestünk. :)

Reggel 9-kor keltünk. Először a kastélyt mentün megnézni. Sajnos zárva volt hétfőn, de a portás beengedett minket a belső udvarba, miután megtudta, hogy csak ma vagyunk itt, s erasmusosok vagyunk. :)

Ezután elmentün megnézni a Roman Odeon-t. Kr. u. 160-ban épült. Azóta többször is restaurálták, s napjainkban a nyári fesztivál és koncertek szinhelye. Szintén csak kivülről láttuk, mert hétfőn mint később megtudtuk minden múzeum zárva van. :)

Ezt követően megebédeltünk, s elmentünk az Achaia Clauss borászatba. 8 km-re van a városközponttól, de busszal könnyen megközelithető. A buszról leszállva még fél órát kell sétálni, de a táj gyönyörű. Nagyon jó időnk volt, volt amikor rövidújjúban sétáltunk. Ahogy felértünk, egy kedves hölgy borkóstolásra invitált minket. A kedvencünk a fekete Dafni volt. A bor  Dafni fekete szeméről kapta a nevét. A lány egyébként fiatalon meghalt tuberkolózisban.

Patras

Patras

Miután visszaértünk, elmentünk boltba. Házigazdánkat (Theodoroszt) megvendégeljük egy lángosra, s megvettük a hozzávalókat. Most éppen várom, hogy dagadjon a tészta, s gondoltam megirom a blogot.

Holnap Zacharoban töltjük az éjszakát. Most már tényleg. Már nagyon várom, de egyben maradnék is még, mivel nagyon sok kedves új barátra tettünk szert. :)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!