ficánka

2009.02.03. 21:56

Olimpia, Zacharo és egy szerencsétlen eset

A lángos party jól sikerült. Mindenki szerette. Bár a tészta nem kelt meg valamiért, de azért finom volt. Megint a szokásos tenyérnyi méretű lángosok kerültek az asztalra. :)

Este hajnali négyig beszélgettünk Karolinnal, szállásadónk is hazaért a munkából, mire aludni mentünk.

Reggel fél tizkor indultunk Olimpiába. Lakókocsis barátunk elvitt minket, igy nem kellett stoppolnunk. Nagyon tetszett a város(ka).

Először a múzeumba mentünk, majd megnéztük az ókori maradványokat. Gyönyörű napos időnk volt. Rövidújjúban sétáltunk, s talán még barnultunk is egy kicsit. :)

Ezután nekiálltunk stoppolni. Először Makrisiáig mentünk egy fiatal sráccal, akinek valószinűleg volt valami baj a fülével, mert olyan hangosra rakta a rádiót, hogy az már zavaró volt. Ezt követően újra stoppoltunk, s Krestenáig mentünk egy öreg bácsival. Mivel ő ott lakott, ezért tovább stoppoltuk, hogy végre eljussunk Zacharóba. Meg is állt valaki, elindultunk, ám akkor vettem észre, hogy nincs meg a táskám. Iszonyatosan rosszul lettem.

A táskában volt a pénzem, bankkártyám, okmányok, gyógyszerem, fényképezőgépem, telefonom, magyarán minden, ami fontos. A legrosszabb az volt, hogy nem tudtuk pontosan, hogy hol lehet. Sok táskánk volt,s amit nem találtam, pici volt, igy könnyen elvesztettem. Pedig általában nem hagyok el semmit.

Hamar visszavitettük magunkat a férfivel, akivel mentünk volna Zacharoba. Azt hittük, hogy ott hagytuk, ahol ő felvett. Nem volt ott. Ezután visszavitettük magunkat a következő autóval Makrisiába. Ott sem volt az út mellett. Nem tudtuk, hogy a kocsiban maradt-e vagy az úton, s már valaki elvitte. A közeli benzinkútra rohantam, hogy anyut felhivjam, hogy a bankkártyám tiltsák le. Nem volt ott telefon. Elkezdett már folyni a könnyem, megkérdezték, hogy tudnak e segiteni, de nem igazán tudtak semmiben. Kaptam egy üveg ásványvizet, s próbáltak megnyugtatni. Hivták a rendőrséget, s mondták hogy egy-két óra múlva érnek majd ide. Elrohantam telefont keresni, anyut sikeresen elértem, s felhivta a bankot, hogy blokkolják a kártyám.

Ezt követően elmentünk személyesen a rendőrségre Krestenába. A benzinkútról két srác elvitt minket. A rendőrségen egy fiatal srác volt. Elkérte a számomat, próbálta a telefonomat hivni. Mi is hivtuk, de nem vette fel senki. A srác végig mondta, hogy ne aggódjak, s mosolygott. Szokásos görög reakció bármi történjék is: ''Don't worry''. Kávéval meg mindennel kinaltak minket. Abban a pillanatban más nem is hiányzott. :)

Végül az öreg felvette a telefonomat, akinek az autójával Krestenáig mentünk. Már úton volt a rendőrségre, hogy behozza a táskámat, amit a kocsijában felejtettünk. Nagyon nagyon megörültem. Közben a bank is hivott, mert anyunak szóltam, hogy vonja vissza a blokkolást. A bank azt mondta, hogy nem tudja visszavonni, s hogy most ez 20 ezer forintomba került, hogy leblokkolták, s csináltatnom kell új kártyát. Igy most kicsit kellemetlen lesz hazamenni, hogy nincs pénzem. Ráadásul a buszt Bécsből neten akartam lefoglalni, mert úgy olcsóbb. Szerencsére Karolin felajánlotta, hogy az ő kártyájával fizethetek, s én meg majd odaadom euróban.

Miután minden helyrejött, meglett a táskám, eljött értünk Zacharóból szállásadónk, mert közben végzett a munkájával. Tanár egy általános iskolában. Nagyon kedves volt. A rendőrségről hazafelé megnéztünk egy vár romot, a tengert, s azt a területet, melyet évekkel ezelőtt a nagy tűz leégetett. Ezt követően elmentünk a lakásába. Nagyon aranyos lakása van. Kicsit hideg, de okés. Valószinű, hogy két éjszakát töltünk itt, s nem alszunk Kalamatában, ahogy terveztük.

Középen a rendőrrel, felső két kép Olimpia, alsó két kép Zacharo mellett a vár, s a tó

Középen a rendőrrel, felső két kép Olimpia, alsó két kép Zacharo mellett a vár, s a tó

Nemrég hivott minket a rendőr, hogy szeretne velünk találkozni. :) Ha szállásadónk jön velünk, akkor találkozunk vele. Egyébként amikor már megvolt a táska, s vártunk barátunkra, kifaggattuk pár dologról. Pl.: mi az ő véleménye, hogy a rendőrség nem mehet be az iskolákba. A kérdőivemben ugyanezt a kérdést felteszem a főiskolai hallgatóknak. A válasz az volt, hogy nem tetszik neki, de nem tudnak mit csinálni. Aztán beszéltünk arról is, hogy Görögországban mindenki utálja a rendőröket, miért lett mégis rendőr. Erről hosszasan elbeszélgettünk. A lényeg, nekem nincs rosz véleményem a rendőrökről Görögországban. Nagyon segitőkészek voltak. A srác mondta, hogy örült nekünk, mert mindig unalmas a munkája, s aznap mi voltunk a második ''ügye''. :)

Ennyi történt. Holnap Zacharóban és a közelben kirándulgatunk majd. Nagyon örülök, hogy meglett a táskám. Csak a banki költség bánt picit. Nem értem, miért nem lehet egyszerűen a blokkolást visszavonni.:(

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!