falusi turizmus

2015.10.13. 01:22

Megyére fel! - 2015

A tavalyi siker után idén újra megrendezésre került a Megyére fel! honismereti vetélkedő, amelynek döntője 2015. október 9-én volt Győrött, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán, a Győr-Moson-Sopron megyei Falusi Turizmus Egyesülettel kialakított együttműködés keretében.

A verseny megszervezését a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár kiemelt támogatása segítette – köszönet érte.

A verseny döntőjében négy középiskolás csapat vehetett részt, az Apor (Győr), a Deák (Győr), a Felsőbüki (Kapuvár) és a Krúdy (Győr) diákjai. A végső megmérettetésen a hat főből álló csapatoknak öt szakterületen kellett számot adni a tudásukról.

Az Idegenforgalmi Intézeti Tanszéken a csapatok egy előre összeállított PowerPoint prezentációval számoltak be a nyári fotótúrájukon szerzett személyes tapasztalataikról, élményeikről és ezután következtek vaktérképes és képfelismeréses feladatok.

A Vendéglátó Intézeti Tanszéken az érzékek csatája vette át a szerepet, ételkóstolás, tapintás és szaglás terén. De, persze elmaradhatatlan volt a TOTÓ, amelynek beugratós kérdésein jókat kacagtak a versenyzők.

Egy kicsit más irányba terelődve a Természettudományi Intézeti Tanszéken a természettudomány szépségeibe merülhettek el a résztvevők. Feladatuk állatok, növények felismerése volt, valamint megyénk (Győr-Moson-Sopron megye) domborzata, vízrajza.

A csapatoknak további tudásuk megméretésére a Pedagógia Intézeti Tanszéken volt lehetőség, ahol a néphagyományokat, kultúrákat kellett kellő alapossággal ismerni, valamint egy vicces, irodalmi szerepjátékra is sor került.

A Művészetpedagógiai Tanszéken mutatkozott meg a versenyzők kreativitása, emlékezőképessége, csapatszelleme, ahol az idei évben egy népművészeti agyagedényt festettek meg.

Délután a Rekreológia Intézeti Tanszék ügyességi vetélkedője várta fiatalokat számos vicces, csapatépítő és egyetemi szintű feladattal. A vetélkedő érdemi része ezzel véget ért, de a diákokra még egy nehéz feladat várt, a néptánc, amikor is Rábaközi táncokat tanulhattak. Ezalatt a zsűri összeült és összesítette a pontokat, kialakította a végleges sorrendet. A díjakat a tanszálloda Famulus**** éttermében megrendezett díszvacsorán vehették át a csapatok.

 

 

A negyedik helyezett Tocsolya csapat (Deák) egy Mobilis vouchert nyert. A harmadik helyen a KapuvARTcsapat (Felsőbüki) végzett, jutalmuk belépő volt a mosonmagyaróvári FUTURA-ba. Maradandó élményt nyújtó falucsúfolóikért ugyancsak ők kapták a zsűri különdíját, amelyet a Győri Nemzeti Színház ajánlott fel,. Az Avokádós szappanbuborékok csapata (Krúdy) végzett a második helyen, amelynek köszönhetően a soproni LIGNEUM-ba látogathatnak el. És végül az első helyezett pedig a Barangolók csapata (Apor) lett, nyereményüket a fődíjat, egy 3 napos hétvégét, amelyet majd Fertőhomokon tölthetnek el, a Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület ajánlotta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!