falusi turizmus

2013.09.17. 19:06

Falusi turizmus akkreditált képzés

Hiányzik a LEADER vagy EMVA-pályázatnál feltételként megjelölt szakmai végzettsége? Szeretne többet tudni a falusi vendégfogadásról? Szeretné magasabb színvonalon és jövedelmezőbben fogadni a vendégeit? Ha igen, akkor jelentkezzen a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség (FATOSZ) 60 órás tanfolyamára.

A képzés célja szakmai felkészítés kezdő falusi vendéglátók és vidéki szolgáltatóként tanyagazdaságot, farmgazdaságot működtető magánszemélyek, kis- és mikro vállalkozások számára.

A jelentkezési lap letölthető a FATOSZ internetes oldaláról:

 A kitöltött jelentkezési lapot 2013. október 7–ig az alábbi e-mail címre kérjük visszaküldeni

Kiket érinthet, kiket érdekelhet a képzés?

falusi vendégfogadókat; a falusi turizmus, mint szolgáltatói tevékenység iránt érdeklődőket, akik most tervezik bekapcsolódásukat a vendégfogadásba, ÚMVP nyertes falusi szállásadókat, más vidéki szolgáltatókat, tanyagazdaságot és farmgazdaságot működtető  magánszemélyeket, őstermelőket, kis- és mikro vállalkozások vezetőit, munkatársait.

Mikor lesz a képzés?

2013. november, december vagy 2014. január (vidéki helyszínenként változó)

hat nap alatt 60 óra, vagyis 3 x 2 alkalom (péntek és szombati napokon), 09-17 h között

A képzés tervezett vidéki helyszínei

Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala megyék - nem biztos, hogy a megyeszékhelyen.

A hallgatók az akkreditált  képzés végén olyan tanúsítványt kapnak, amelyet elismernek az EMVA és LEADER-es pályázati támogatásokat nyertek számára előírt képzettségnek.

Miről szól a képzés? (tematika)

  • Gazdálkodási (vállalkozási, adózási, jogi) ismeretek

  • Környezet kialakítása modul (a szálláshely berendezése, szálláshely üzemeltetési engedély, védjegy rendszer, szakosodás)
  • Szabadidős tevékenységek szervezése ( felnőtt és gyermek programok szervezése, csomagajánlatok készítése, örökségturizmus, kulturális turizmus, hagyományőrzés)
  • Vendégház és szolgáltatásainak higiéniai előírásai (vendégház működtetésének higiéniás feltételei, helyi termékek megjelenése a vendégasztalon)
  • Kommunikáció-marketing (vendéggel való kapcsolattartás, konfliktus kezelése, helyi  és térségi közösségépítés, internetes megjelenés, fogyasztóvédelem)

  • végül látogatás egy "mintagazdaságban"
  • Nyomtatott tananyagról,  az előadások  anyagának átadásáról CD-n a FATOSZ gondoskodik.

    Kik az oktatók?

    Szakirányú felsőfokú végzettséggel  rendelkező oktatók és  sikeres vállalkozást működtető, gyakorlott falusi vendéglátók 

    Egyéb tudnivalók

    A minimális hallgatói létszám egy-egy oktatási helyszínen 20-20 fő

    Az önköltséges képzés részvételi díja regisztrációs és vizsgadíjjal együtt 70.000,- Ft, amelyről a hallgatók számlát kapnak. A FATOSZ tagszervezeteinek tagjai az iménti összegből tízezer forint kedvezményt kapnak feltéve, hogy nincs semmilyen tartozásuk a saját egyesületükkel szemben. (Ez olyan, mintha a befizetett éves tagdíjukat egy az egyben, vagy majdnem teljes egészben beszámítanánk a képzés árába.)

    Az esetlegesen felmerülő szállás, utazás és az étkezés költségei a hallgatókat terhelik.

    A képzés központi  koordinátora  

    FATOSZ központi  információs irodája 1077. Budapest, Király u.93.

    Budapest-Győr, 2013.szeptember 16.

           Dr.Csizmadia László                     Dr. Fekete Mátyás

            a FATOSZ elnöke     a GyMS Megyei Falusi Turizmus Egyesület elnöke

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!