Életstílus

2019.05.23. 22:47

Mutatjuk az év fagylaltját! - fotók

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019-ben ismét megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt, ezúttal Szombathely Fő tere adott helyt a rendezvénynek.

kisalfold.hu

A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.

 

Az év fagyija...

Az év fagyija...


A verseny szakmai elismertsége mellett cél a társadalmi ismertsége növelése is, ezért az ipartestület tovább erősítette a verseny "fesztivál" jellegét. A versenyt számos szakmai és lakossági program (különleges fagylalt bemutatók, show műsor, vetélkedők, koncert) kísérte. Kóstolhatók voltak a korábbi évek díjnyertes magyar fagylaltjai is.


Az Év Fagylaltja versenyre idén 56 fagylalt nevezett. Idén kötelező íz nem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának. Az Év Fagylaltja verseny fagylaltjait négy kategóriában tizenhárom fős szakmai és közönség zsűri pontozta.

 

...és a mester, aki készítette.

...és a mester, aki készítette.

Eredmények


​"I." kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek. 


Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese:

Il Re Del Piemonte (tejes alapú mogyorófagyi szederöntettel)– Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)


Ezüstérem: 

Sós pisztácia madártej- ricotta mangóval – Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös)


Bronzérem:

Meggyes crema krokkanttal – Kurucz Kinga (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!