Életstílus

2019.05.23. 12:54

Ismerjék meg Dunántúl legszebb menyasszonyát! - "Mindig is májusi esküvőre vágytam"

A legfontosabb dolog menyasszonyként, hogy önazonosak maradjunk - érvel a gyönyörű Molnár Dóra, aki múlt szombaton mondta ki a boldogító igent. A nagy nap előtt két héttel még egy rendhagyó szépségverseny kifutóján tündökölt.

Ihász Nóra

Második alkalommal keresték Magyarország legszebb menyasszonyát. Az Esküvő Okosan szervezésében megvalósuló, nem mindennapi szépségverseny május 2-án ért véget egy miskolci, országos döntővel.


A végső megmérettetésen az a 12 nő vehetett részt, akik a dunántúli, budapesti, valamint kelet- és közép magyarországi fordulón továbbjutottak.

A rendhagyó verseny során sok szép emléket és új barátot szerzett a győri fiatal. Fotó: Talán Csaba

A rendhagyó verseny során sok szép emléket és új barátot szerzett a győri fiatal. Fotó: Talán Csaba

A korona a monorierdői Nagy Klaudia fejére került, két udvarhölgye Balogh Alíz és Méhes Kitti lett. A dunántúli forduló nyertese pedig egy győri fiatal, Molnár Dóra, aki kicsit sem csalódott, hogy nem a dobogón végzett, hiszen rengeteg élménnyel és sok új baráttal gazdagodott.


"2015. decemberében ismertem meg a páromat. Szombaton házasodtunk össze a Neszmélyi borvidéken, több mint 100 vendég ünnepelt velünk. Mindig is álmodoztam arról, hogy vajon milyen lesz a nagy nap. Gyerekkoromban még a Barbie babámat is menyasszonynak öltöztettem, sőt sokszor rajzoltam menyasszonyt, vőlegényt. Tinédzser korom elején még verset is írtam, amiből kiderül, hogy mindig is májusi esküvőre vágytam".

Gyönyörű helyszínen házasodott össze Molnár Dóra párjával, Pődör Attilával. Fotók: Bártfay Dávid

Molnár Dóra a Facebook-on figyelt fel a versenykiírásra, és arra gondolt: mit veszíthet? A novemberi, dunántúli fordulót egyfajta ízelítőnek, felkészülésnek fogta fel. Akkor még viszonylag távolinak tűnt esküvőjük. "Az országos döntő viszont nem sokkal a nagy nap előtt zajlott, így az már jóval sűrűbb időszak volt. Ennek ellenére azt is nagy élményként éltem meg".

Molnár Dóra azt tanácsolja minden menyasszonynak: legyenek hűek önmagukhoz. Fotó: Talán Csaba

Molnár Dóra azt tanácsolja minden menyasszonynak: legyenek hűek önmagukhoz. Fotó: Talán Csaba

Dunántúl legszebb menyasszonyát arra kértük, hogy fogalmazzon meg pár tanácsot azoknak a nőknek, akik esküvőjük előtt állnak. "Legyenek önazonosak, ne akarjanak másnak tűnni. Például ne vegyenek fel olyan ruhát, amiben nem fogják jól érezni magukat" - mondja Molnár Dóra, aki két megható pillanatot is elmesélt saját esküvőjükről.


"Írtunk egymásnak egy levelet, amit az anyakönyvvezető olvasott fel a gyűrűhúzáskor. Nagyon meghatódtam, meghatódtunk abban a pillanatban. A másik legszebb emlék pedig az, amikor a párom elénekelt egy romantikus dalt. Van egy zenekara, akikkel hobbiból zenél".

A verseny dunántúli fordulója képekben >>

Molnár Dóra egyúttal főszervező is volt, a legtöbb segítséget párjától, legjobb barátnőjétől és édesanyjától kapta.


"Anyukám korábban is mindenben segítőkész volt: 20 éves koromban komoly életmódváltásba kezdtem, amit főként neki köszönhetek, hiszen a tudatos táplálkozáshoz kapcsolódik a szakmája.


A középiskola után közgáz szakon tanultam, mellette pultosként és pincérként dolgoztam. Az egyetem alatt egy kisebb válságba kerültem (testileg-lelkileg), és kellett egy kis idő, hogy eldöntsem: valójában mit szeretnék. Ez az egészségemre is komoly hatással volt, egyik pillanatról a másikra 92 kilóra nőtt a súlyom.


Szép lassan - édesanyám támogatásának köszönhetően - kialakult bennem a tudatosság, kiegyensúlyozottság. Hosszas útkeresés után találtam rá a HR-es pályára, elhelyezkedtem édesapám vállalkozásában és közben elvégeztem a nemzetközi igazgatás szakot a Széchenyi Egyetemen.


Egyre jobban beindult a karrierem és ma már odafigyelek a táplálkozásra, a rendszeres mozgásra. Jelenleg 60 kiló körül van a súlyom, de inkább a formát nézem, nem a számokat. Konditerembe járok, otthon taposógépet használok és eljárok futni is, lassan érlelődik bennem egy félmaraton ötlete".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!