Életstílus

2017.04.12. 15:32

Gondolná, hogy az emberi kapcsolatainak akár árthat is a Facebook?

A jellemet, kapcsolatokat és a korábban kialakult képet is negatívan formálhatja az, ahogy a közösségi médiát használjuk.

Dübörög a Facebook, fotók, posztok, kommentek röpködnek. A sokaknál időt rabló tevékenység a Reader’s Digest gyűjteménye alapján jellemet, kapcsolatokat és a korábban kialakult képet is negatívan formálhatja – közölte a Bors.


Visszaüt a világlátás


Nem szerencsés politikai és vallási nézeteivel teleírnia a közösségi oldalát, kísérletet téve arra, hogy másokat is önmaga mellé állítson, mert ezek megosztják az ismerőseit. Akadnak, akik a saját meggyőződésükkel ellentétes vélemények láttán vitába szállnak, elfordulhatnak vagy csak emiatt megszakíthatják a kapcsolatot önnel, holott korábban hasznos kötelék alakult ki.



Bátorság – írásban


A személyes párbeszédnél is szókimondóbbak a közösségi oldalakra kiírt kommentek. A durva válaszok még erőszakosabb feleleteket szülhetnek, ingerültté, agresszívvá téve a felhasználót, az ezzel járó feszültség pedig a valós életben is lecsapódhat. Mielőtt bármire reagálna, mondja ki magának hangosan. Megfékezheti.

 

Beszippant a média


Tartalmuk miatt oszt meg képeket, cikkeket, gondolatokat vagy csak pozitív visszajelzéseket gyűjt? Ha az utóbbi, az elmaradt lájkok rosszkedvet okozhatnak. Napi két-három poszt és hozzászólás bőven elég! Inkább éljen a valódi világban, találkozzon és beszélgessen személyesen az igazán fontos emberekkel, és áldozzon rájuk abból, amiből senkinek sincs elég: az idejéből.


Tökéletes élet


Megkomponált fotókkal áloméletet mutathat a hétköznapi helyett, amelyekre dicsérő és irigykedő megjegyzések tömege érkezhet. Ám az így kialakított imázsnak való megfelelés újabb és újabb nehézségeket jelenthet, s hosszú távon önhasonuláshoz, elszigetelődéshez vezethet, hiszen a kamu siker egy személyes találkozás során lelepleződhet. Lehet, hogy menőnek tűnik, de igazából nem másokat, önmagát csapja be!


Szelfik tengerében


Egy kép a posztoló napi megjelenéséről, egy másik ebéd közben, munkahelyi szelfit váltja a céges bulis csoportkép, a privát nyaralás smink nélkül, a fáradt arcú, dugóban vergődés és az edzést követő bomba alakos fotó. A túl sok portré önteltséget sugall, s egoistává teheti az embert. Elég egy jó profilkép, felesleges mindennap fotóalbumokat készíteni, megosztani.


Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!