FIRST LEGO League

2023.01.21. 17:15

A régió hat legjobb csapata mérte össze robottudását Győrben - Fotók, Videó

A Mobilis Interaktív Élményközpontban hetedik alkalommal rendezték meg szombaton a FIRST LEGO League nevet viselő robotépítő és -programozó világverseny győri regionális fordulóját. A látványos program évek óta a Mobilis egyik kiemelt rendezvénye, amelynek alkalmával ingyenes látogatható az élményközpont.

kisalfold.hu

FIRST LEGO League - A győri fordulón a régió legtehetségesebb robotépítő diákcsapatai vettek részt, összesen 6 csapat mérte össze ügyességét.

Fotó: Huszár Gábor

A FIRST LEGO League egy globális LEGOrobot versenysorozat, amelyek küzdelmein 9-16 éves diákokból álló csapatok mérik össze tudásukat szerte a világban. Így történt ez szombaton Győrben is. 

Magyarországon több regionális fordulót rendeznek. Győr mellett Miskolc, Budapest, Debrecen, Tatabánya városokban zajlanak a regionális versenyek, amelyek továbbjutói február 25-26-án mérkőznek meg a Nemzeti Döntőn, Budapesten. 

A szervezőktől megtudtuk, hogy a látványos LEGO-elemekből készülő robotok építését és programozását tesztelő technikai versenyszámok mellett további két kihívás is várt a csapatokra. Az innovációs projekt részeként akár hónapokon át tartó kutatást végeztek a csapatok. A versenyévad központi témáját, majd innovatív ötletüket, megoldási javaslatukat egy szakértő zsűri előtt mutatták be a helyi versenyen. Az idei kihívás a Legyél te is energiabajnok! címet kapta.

A győri fordulón a régió legtehetségesebb robotépítő diákcsapatai vettek részt, összesen 6 csapat mérte össze ügyességét. Az izgalmas robot játék menetek mellett idén is számos érdekes kísérőprogram várta a látogatókat, ami sokak kíváncsiságát fel is keltette. Ezek a verseny idei tematikájához – megújuló energia - kapcsolódtak. Az érdeklődők WeDo versenyautót építhettek és programozhattak, szélturbinát építhettek, kipróbálhatták a 3D nyomtatást, valamint családi kísérletezésen is részt vehettek.

A regionális forduló eredményei:

Különdíjak:

Áttörés különdíj - Jedlik LEGO Robot Team junior: Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium

Feltörekvő különdíj - FesztyRoB&Ot: Feszty Árpád Általános Iskola, Komárom

Motiváció különdíj - VAN(A)MASKARA: Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Tápszentmiklós

Összesíttet eredmény:

1. hely Mobilis Bits MRGT: Mobilis Interaktív Kiállítási Központ csapata (egyenes ági továbbjutók az országos versenyre)

2. hely Jedlik LEGO Robot Team: Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium

3. hely Block Breakers: Győri Szakképzési Centrum Bolyai János Technikum, Mosonmagyaróvár

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!