Életstílus

2014.11.27. 17:25

Dezodoráló bonbont talált fel egy bolgár cukrász

Dezodoráló bonbont talált fel egy bolgár cukrász: Venciszlav Pejsev elmondása szerint a Deo Perfume Candy névre keresztelt édesség semlegesíti és diszkrét rózsaillattal helyettesíti a testszagokat.

A bonbon-dezodor hatása akár hat órán át is tart, a testsúly és az elfogyasztott bonbonok függvényében.

A gyártó japán tudósok munkáiból merített ihletet, akik kimutatták, hogy a rózsaolaj egyik összetevője, a geraniol az emésztés során nem bomlik fel és kiválasztódik a bőrben.

A geraniolnak ugyanolyan a hatása, mint a fokhagymáé, azzal a különbséggel, hogy kellemes illatot ad a bőrnek.

Az elgondolás nem új, de az Alpi nevű cég az egyetlen, amely ezt az eljárást alkalmazza, miután leállították a hasonló elven működő japán rágógumi gyártását.

A dél-bulgáriai Aszenovgradban működő kis üzemben 2011-ben kezdték el gyártani a Bulgáriában hagyományos terméknek számító rózsaolajjal illatosított első bonbonokat.

A cég, amely azóta többféle - zselés és cukormentes - változatban is gyártja a terméket, a férfivásárlók meghódítása céljából levendulaolajjal illatosított bonbont is kifejlesztett.

Az AFP francia hírügynökség tudósítója meg is kóstolta a bonbont, amelynek illatát kellemesnek találta, azt azonban nem tudta megállapítani, hogy a bőre vagy a lélegzete illatos lett-e tőle.

"A bőr illatának érzete más illatok jelenlététől is függ, például az izzadtságétól" – magyarázta Tim Jacob biotechnológia professzor, a walesi cardiffi egyetem tanára.

A Deo Perfume Candy a 2011-es genfi találmányi szalonon és az októberi párizsi élelmiszeripari világkiállításon is díjat nyert, miután az Egyesült Államokban és több európai országban is forgalomba került.

Címkék#Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!