Egyperces

2017.05.30. 21:00

Olyat durrantott a belga hercegnő, hogy a miniszterelnök halláskárosodást szenvedett

Az incidens egy brüsszeli futóverseny megnyitóján történt.

Átmeneti halláskárosodást szenvedett vasárnap [namelink name="Charles Michel"] belga miniszterelnök, amikor a király húga, Asztrid hercegnő elsütött mellette egy startpisztolyt - közölte a kormányfő szóvivője kedden.


Charles Michel kedden nem tudott részt venni a parlamenti munkában, mert orvoshoz kellett mennie - mondta Frédéric Cauderlier az AFP francia hírügynökségnek. Miután egészségügyi okokból több programját lemondta, a miniszterelnök kedd délutántól folytatta szokásos munkáját.


Charles Michel Asztrid hercegnő jobbján állt, amikor az elsütötte a 20 kilométeres brüsszeli futóversenyt elindító startpisztolyt. A versenyen mintegy 40 ezren vettek részt. A lövés eldördültekor a hivatalos fotókon látni lehetett a kormányfő fájdalmas grimaszát. A lövésnek "rendkívül kellemetlen hatása" volt - mondta a szóvivő, aki szerint a kormányfő "részleges halláskárosodást kapott és fülzúgástól szenved", ám a személyiségi jogokra hivatkozva további részleteket nem árult el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!