Nem lehet megunni

2022.07.10. 13:37

Izgalmas variációk rizs köretre

Fűszerezzük egy kicsit bátrabban és gazdagítsuk mindenféle extrával!

Zöldfűszeres

Petrezselyem, snidling, kapor, kakukkfű illik hozzá. Ezeket finomra aprítva adjuk a kész rizshez. Még ízletesebb lesz, ha 1-2 ek olvasztott vajjal, olívaolajjal, vagy a kettő keverékével locsoljuk meg.

Keleties

A rizst késhegynyi őrölt sáfránnyal ízesítjük, azután a szokott módon megfőzzük. Különleges, illatos és karakteres lesz tőle az íze. Nem összekeverendő a sokkal olcsóbb kurkumával (indiai sáfrány), amelytől szintén sárga színt kap a köret. A rizshez felaprított csilipaprikát is keverhetünk.

Rice,Pudding,With,Raisins,And,Cinnamon,In,A,White,Ceramic
Forrás: Shutterstock

Ázsiai

Mossunk meg 2 evőkanál mazsolát forró vízben, és pár darab szegfűszeggel, valamint késhegynyi őrölt fahéjjal együtt adjuk a rizshez. Amikor megfőtt, 1/2 csokor frissen felaprított mentalevelet keverhetünk hozzá.

Aszalványokkal

A már szinte puhára főtt rizshez keverjünk aszalt vörös áfonyát, felaprított aszalt sárgabarackot vagy aszalt szilvát. Pár percig pároljuk együtt a hozzávalókat.

Fotó: illusztráció

Címkék#rizs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!