Egyperces

2018.06.15. 09:00

Kormos Anett - Humorban is rengeteg női téma van még

Megint csak most! címmel Kormos Anett első, egész estés produkcióját láthatják a tévénézők a Comedy Central nagy sikerű műsorfolyamában, a Comedy Clubban. A humorista, újságíró, forgatókönyvíró ezúttal is sokat beszél a családról, férfi-női kapcsolatról, szülőségről. Interjúnkban pedig azt is elárulja, mit szól ahhoz, hogy már nem ő az egyetlen nő a Dumaszínház csapatában.

Szükösdi Judit

– Első, egész estés műsorát a tévénézők Megint csak most! címmel láthatják a Comedy Club záró epizódjaként. Visszanézi magát, vagy inkább a foci-vb-re kapcsol péntek este?

– Remélem, nem csak ez a két lehetőség van. Biztosan nem fogom visszanézni, tudom, mit mondtam, nem hiszem, hogy nagy meglepetést tudnék még okozni magamnak. A foci-vb, a foci, sőt, úgy általában a sport iránti „rajongásom" pedig mondhatnám, hogy köztudott, de az nagyképűség volna, ezért inkább csak annyit mondok, hogy tény. Péntek este valószínűleg a gyerekeimmel bandázunk majd valahol.

– Iróniája, öniróniája, fanyar elbeszélésmódja mellett milyen témákra számíthat a közönség a műsorban?

– Általában az engem érdeklő témákban látok fantáziát, és csak remélni merem, hogy az én és a közönség érdeklődési köre elfogadható mértékben metszik egymást. Sokat beszélek ezúttal is a családról, férfi-női kapcsolatról, szülőségről, gyerekségről, nőségről.

– A tévépremierrel élőben elbúcsúzik az előadástól. Dolgozik újabb önálló esten?

– Folyamatos termelési kényszer alatt vagyunk, ez egy kis ország, hamar lepörögnek az anyagok. Nem is tudom túl sok ideig hitelesen mondani ugyanazt, úgyhogy természetesen igen: új anyagokat írok, gyűjtök folyamatosan. Kivéve, amikor lusta vagyok és nem csinálok semmit.

Fotók: Comedy Central/Nánási Pál

Fotók: Comedy Central/Nánási Pál


– Évekig az egyetlen nő volt a Dumaszínház csapatában, most azonban szerepelnek mások is, például Ráskó Esztert a Comedy Clubban is láthattuk. Mit szól ehhez, követi a pályafutásukat?

– Eszterrel jóban vagyunk. Örülök, ha új nő csatlakozik a társulathoz, és nem azért mert ezt a nemek harcának tekintem, hanem, mert rengeteg női téma vár még feldolgozásra, illetve sok témának jót tesz a női nézőpont.

– „És köszönd meg, hogy ma egész nap játszottam veled!" – idézte a nagyobbik lányát a Facebook-oldalán. Mit szeret játszani?

– Kézműveskedni szeret legjobban, de ezen a napon kint játszottunk az udvaron valami fura hálós eszközzel, amiről hamar kiderült, hogy egy kalap sz...t se ér, de mi azért jól szórakoztunk, mielőtt levontuk ezt a következtetést.

– Ha a gyermekei állnának a színpadon, mi lenne az első sztori, amit elmesélnének az anyukájukról?

– Nem merek tippelni. De a tapasztalat azt mutatja, hogy nem mindig az a kép él a gyerekeinkben rólunk, mint amit mi akarunk rajzolni. Úgyhogy én átadtam nekik a ceruzát, hadd firkálgassanak, amit akarnak, és csak remélni merem, hogy a szeretet vezérli a kezüket, mert az enyémet az vezérli, amikor őket „rajzolom".

– Olvastuk a kirándulásukról szóló írását a wmn.hu-n. Azóta eltelt egy kis idő, az erdő sem gyulladt fel, talán leülepedtek az élmények. Elképzelhető, hogy a nyári szünetben újra vállalkozik egy túrára?

– Ne rohanjunk így előre! Előbb még rá kell pihenni erre a bizonyos túrára. Ha ezt már kellőképpen elfelejtettük, ha már a nosztalgia bája elhomályosította, akkor talán, talán, de csak akkor... kitalálok valamit, ami nem a túrázás.


Megint csak most!, Comedy Central, június 15., 21.00

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!