Választás 2024

2024.06.18. 20:55

Megbízóleveleket adtak át Szabó Miklós leendő polgármesternek és az önkormányzati képviselőknek Mosonmagyaróváron

A Városháza dísztermében kedden délután vette át megbízólevelét Szabó Miklós leendő mosonmagyaróvári polgármester és a mandátumot szerző helyi és nemzetiségi önkormányzati képviselők.

Mészely Réka

Dr. Illés Tamás, a Helyi Választási Bizottság elnöke kedden a Városházán adta át Szabó Miklós leendő polgármesternek és képviselőnek a megbízó levelet.

A Városháza dísztermében kedden délután adták át a június 9-ei helyi és nemzetiségi önkormányzati választásokon mandátumot szerzett képviselőknek a megbízóleveleket. 

Dr. Illés Tamás, a Helyi Választási Bizottság elnöke értékelte a választás eredményét. Kiemelte: Mosonmagyaróváron a választások rendben lezajlottak, a Helyi Választási Bizottság jogerős határozataival megállapította az eredményt, mind a helyi képviselő-testületi tagok, mind a polgármester, mind pedig a nemzetiségi önkormányzati képviselők tekintetében. Mosonmagyaróváron roma, szlovén és német nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak.

Most tehát a megbízóleveleiket vehették át a megválasztott képviselők és polgármester, amit október elsején egy ünnepélyes eskütétel követ. Ez után kezdi meg az új városvezető és képviselő-testület a munkáját.

– Kérem Önöket, hogy ahogy az elmúlt öt évben, úgy a következő öt évben is munkájukkal segítsék Mosonmagyaróvár boldogulását, szépülését, ahogy a lakosai életének szebbé és jobbá tételét – hangsúlyozta dr. Illés Tamás, aki Kölcseyt is idézte: "Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derül!". 

Elsőként Szabó Miklósnak adta át dr. Illés Tamás a polgármesteri és képviselői megbízólevelet. A következő képviselő-testületben mellette Balázs Endre, Márkus János, Iváncsics János, Staár Katalin, Szabados Tamás, Darázs Norbert, Csorba Dezső, Frauhammer Csaba és Kránitz László nyert egyéni választókerületben, a kompenzációs listáról bekerült Árvay István, Lendvai László, Ábrahám Tivadar és Takács Miklós, s ők is átvehették megbízóleveleiket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában