Egyperces

2017.09.28. 09:00

A kényelmes is lehet ízléses

Nem kötelező slamposnak lenni, ha kirándulni indulunk. Az üzleti stílustanácsadó szerint ma már nem nehéz lezser és egyszerre divatos darabokat találni.

Trogmayer Éva

Nyugodtan elfelejthetjük a kitérdesedett, fakó, kinyúlt mackónadrágot és a szétmosott pólót, ha kirándulni indulunk, hívja fel a figyelmet Lacfi Ági üzleti stílustanácsadó. – Attól még, hogy útra kelünk, lehet a ruhánk egyszerre stílusos és kényelmes is. A profi túrázáshoz természetesen profi felszerelés dukál, de már a nagyobb városnézésekhez, kisebb, természetben tett sétákhoz sem nehéz ízléses és komfortos darabokat találni.


– Ha utazunk, válasszunk az általános városi viselettől egy fokkal lezserebb szerelést, és figyeljünk a cipőre is! Ma már sokféle, hosszabb gyaloglásra is alkalmas, ízléses cipőt lehet kapni, amelyek megkönnyíthetik a lépteinket, és már egyáltalán nem hasonlítanak a „gyógycipőkre". A legjobban azok a lábbelik alkalmasak erre a célra, amelyek talpa jól tapad, nem törik fel a sarkat, a felsőrészük pedig szép, kevésbé hangsúlyosan sportos – mondja a szakértő, és hozzáteszi, a csinos, rövid gyaloglásra kitalált városi cipők vagy strandpapucsok ennek a célnak nem felelnek meg. – Figyeljünk oda a többi ruhadarabunkra is – tanácsolja Lacfi Ági.


– Attól még nem válik valami túranadrággá, hogy térd alatt lóg róla két hatalmas zseb. Egyáltalán nem esztétikus, ne viseljünk ilyet – emeli ki, és elmondja, elkéne felejteni már azt is, hogy a pólót szorosan betűrjük a nadrágba. – Nagyon kevés férfinak áll jól, ha a póló szorosan ráfeszül a hasára. Ehelyett érdemes a pólót, inget lezser viselet esetén inkább kívül hordani. A lezser nem jelent több számmal nagyobb méretet – mondja. – Ahhoz a nadrághoz, amin van övbújtató, és ez látható is viselés közben, mindenképp viseljünk övet, az üresen árválkodó övbújtatók befejezetlen látványt nyújtanak. Ezenkívül pedig figyeljünk még a ruházatunk anyagára is. Válasszunk minél természetesebb anyagú darabokat, amelyekben kényelmesen mozoghatunk akár egész nap – fejezi be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!