Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Tápszentmiklósiak adománya

Tápszentmiklós községben bált szerveztek a múlt hét szombatján. A bál nyereségét egy az egyben felajánlották a győri szívcentrum javára.

Tápszentmiklós községben bált szerveztek a múlt hét szombatján. A bál nyereségét, mely a belépőjegyeken kívül a tombolajegyek eladásából is származott, egy az egyben felajánlották a győri szívcentrum javára. A vacsorát a helybéli óvodában főzték az asszonyok, többek között abból a húsból, amit a tápi termelőszövetkezet elnöke, Nagy Attila ajánlott fel a rendezvényre.

A 200.000 forintról szóló jelképes átadási okiratot a bál kezdetén Kovács József polgármester személyesen adta át dr. Dézsi Csaba András főorvosnak, a szívcentrum vezetőjének. A polgármester megköszönte a község lakóinak, hogy az ezerfős település lakói közül csaknem minden tizedik ember váltott belépőt az eseményre, ezzel is támogatva a régió szívbetegellátásának ügyét. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy minél kevesebb tápszentmiklósi polgárnak kell a jövőben igénybe venni a szívcentrum szolgáltatásait.

Horváth László, a bál főszervezője elmondta, hogy mentőápolóként szakmai szempontból nap mint nap tapasztalja, mekkora fejlődést hozott a szívkatéterezés bevezetése a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. A bálozók egyébként különös biztonságban voltak ezen az estén, hiszen a kardiológus főorvoson kívül a mentőszolgálat számos szakembere megtisztelte részvételével a rendezvényt, többek között az Alacarte zenekar frontembere is, ezen az estén a talpalávalót grátisz ők szolgáltatták.

Kovács József, Tápszentmiklós község polgármestere és Horváth László, a bál ötletgazdája, főszervezője közösen adják át a 200.000 forint támogatásról szóló okiratot dr. Dézsi Csaba András kardiológus, centrumvezető főorvosnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy Skóciában lelőtt vadkacsa tesztje is pozitív

A brit kormányzat vizsgálatot kezdeményez, hogy Angliát is elérte-e a madárinfluenza, azután hogy… Tovább olvasom