Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Mi lesz veled forint? - Már 298 az euró! 310 is lehet

Újabb történelmi mélypontra, 298,25 forintra gyengült a forint az euróval szemben pénteken délelőtt a budapesti bankközi kereskedelemben. Az euró várhatóan 300 forint fölé erősödik, de 310 forintos árfolyam sem zárható ki a következő hetekben.

Az OTP devizakereskedői márciusra 280 forintos euróval és 190 forrint körüli svájci frankkal számolnak. Az elemzést azonban nehezíti, hogy hasonló válságra a rendszerváltás óta nem volt példa. A szakértők egyelőre nem tudják, hogy a jegybank milyen árfolyamnál avatkozhat be. Az sem világos, hogy a forint stabilitása érdekében kamatemeléssel, vagy más módszerekkel lépnek közbe a nemzeti bank. Pénteken napközben nagyot zuhant a forint, amely újabb rekordot döntve a reggeli 294-ről 297 fölé ugrott az euróval szemben.

Péntek délelőtt fél tizenkettőkor 298,25 forintig gyengült az euró forintárfolyama a budapesti bankközi kereskedelemben.

Az árfolyam-gyengítő eladási nyomás az egész régiót terheli, de a forinttal szemben erőteljesebbnek tűnik a kereskedők beszámolója szerint. A piac hullámokban próbálgatja az ellenállási határt.

A svájci frank jegyzése 200 forint felett van a tegnap délutáni 194 forint körüli szint után, 100 japán jenért pedig 258 forintot kértek a csütörtök délutáni 246 forint után.

Az európai nyitást követően 294 forint fölé ugrott az euró árfolyama, a dollárt 228 forint felett jegyezték.

Péntek reggel nagyot zuhant a forint, újabb rekordot döntve 294 fölé ugrott az euróval szemben. Kilenc óra után aztán némi erősödésnek indult a magyar deviza, 292-re erszkedett vissza az árfolyam.

A dollárt 227-en, a svájci frankot 196 körül jegyezték a bankközi piacon. A térség többi devizája is jelentősen gyengült ebben az időben.

Csütörtök délután 289-290 forint körül állt az euró, a dollár pedig 221 forintnál. Az éjszaka folyamán az eurót hosszabb ideig 291 forint körül jegyezték.

A többi térségi valutával együtt a forint is bizonytalan lehet pénteken, az irányzatot a nemzetközi kockázatéhség alakulása határozza meg, írta elemzők véleményét idézve szerda reggel a Dow Jones hírügynökség. A 300 forint/euró elérése rövid távon azonban nem valószínű, mondták elemzők.

A régiós folyamatok alapjában a zlotyhoz igazodnak, és a lengyel valutát gyengítette, hogy a múlt héten a lengyel kormány csak igen nagy hozamfelárral tudott egymilliárd eurós eurokötvényt meghirdetni, és Lengyelországban erősödik a költségvetési hiány növekedésének kockázata is.

Olvasóink írták

85 hozzászólás
 • 85. PrettyWoman 2009. február 02. 12:43
  „Hát..... mit mondjak? A 77. sz. beírásodat nehéz lenne másképp értelmezni, mint bántásnak. De elfogadom a bocsánatkérésedet. Nem vagyok nyuszi és naiv sem. Csak nem nagyon értem a gazdasági összefüggéseket. Valószínűleg azért, mert pártatlan magyarázatot nem nagyon hallani. Mindenki magyarázatában benne van egy kicsit (vagy nagyon) a politikai elfogultság.”
 • 84. Freddy01 2009. február 02. 00:09
  „Rendkívül aggasztónak nevezte a 300 forint körüli euróárfolyamot a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc a rendkívüli, kibővített kormányülés után azt mondta: a magas árfolyamnak messze ható következményei lehetnek, hiszen a devizahitelesek törlesztő részletei 20-30 százalékkal növekedett.
  Mennyivel lógsz a banknak Feri? Sokkal ugye? A 386 képviselő teli van CHF és Euro alapú hitelsárral. Nehogy siratni kezdjem Őket...magyarán fölfogtad,hogy a nép türelme fogytán,nem sokáig nézik tétlenül a bénázásotokat
  Emlékeztetett arra: holnap egyeztet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, a Gazdasági Versenyhivatal és a Magyar Bankszövetség vezetőivel, szerdán pedig a kormány tárgyal arról, miként lehet segíteni a bajba jutott devizahiteleseken.
  Ők már megmondták,nincs ingyenkaja! Mellesleg az egyik verzió a futamidő növelése. Oké,de a hitelt akkor is vissza kell fizetni. Még több kamattal igaz? Átváltani forintra? Ugyanott van...
  Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: mielőbb be kell vezetni az eurót Magyarországon. Hozzátette: a következő hónapokban széles körű egyeztetést folytatnak a kérdésben, majd legkésőbb szeptember 30-ig elkészülhet a monetáris csatlakozás magyarországi forgatókönyve.
  Felelős magyar miniszterelnök ilyenkor tárazza be a parabellumot,és kapja be a fegyver csövét. Amikor 2002-ben kampányolt a Maszop,az eredeti időpont 2007. volt. Milyen forgatókönyvről beszélsz hmm? Az IMF megmondta,2015. előtt szó nem lehet az euro bevezetéséről,ami azt jelenti,hogy 2010-12. között visszaveszik a hitelt ha lesz kitől,majd utána jön a három kemény év a Maastricht-i kritériumokkal.Nem kell itt egyeztetni,ők már egyeztettek. Csöndben jegyzem meg,2000-ben az infláció kivételével már megvoltak ezek a célok,amelyek aztán elfelejtődtek. Szó ami szó,volna mit kérdezni ez ügyben Járai Zsigmondtól is...”
 • 83. 5454 2009. február 01. 16:06
  „PrettyWoman:ne legyél kishitű.Igenis szép és okos vagy! A hozzászólásaidból ez kiderül,de naivnak nem szabad tűnni,mert megesznek a ragadozók! Itt is van aki egyszerre lecsap a félszeg áldozatra! Ne hagyd magad és egy kis vagányság kell! A túlélésre is,hisz aki nyuszi az.......! Szép napot neked,és bocsi ha bántottalak!”
 • 82. G.D 2009. február 01. 14:43
  „Kedves PrettyWomen! (Egyik kedvenc filmem nekem is.) Lehet, hogy csúnya vagy és öreg, de nagyon öszinte és nagyon szimpatikus nekem. Olyannak képzellek, aki a saját gyege pontjain is képes nevetni és ez nagyon sokat ér az én szememben.”
 • 81. PrettyWoman 2009. február 01. 14:09
  „Így igaz. Valóban nem igazán látom át a gazdasági folyamatokat. Én csak a családi kassza kezeléséhez értek. Mindenesetre azt elég jól csinálom, lehet, hogy alkalmas lennék pénzügyminiszternek is?
  5454. Nem vagyok jó csaj. A nickem (egyik) kedvenc filmemre utal. Csúnya vagyok és öreg. Meg okos sem vagyok. Csak figyelek és olvasok. Hátha tanulok és megértek valamit. Például a hozzászólásokból. Már amelyik a fröcsögésen túl a lényegre is rámutat. A tied viszont egy picit zavarosnak tűnik. Viszont az okosabb elemzések érdekelnek. Könnyebb egy hétköznapi ember magyarázatát megérteni, mint a politikusok katyvaszait.”
 • 80. 5454 2009. február 01. 10:09
  „Kerüld a böbeszédüséget és tulzásokat és ne szaporitsd a szót”
 • 79. elemér 2009. február 01. 03:17
  „74. hozzászólás PrettyWoman

  5454 láthatóan ivási problémákkal küzködik. A politikus olyan valaki, aki hullámverést kelt, és aztán elhiteti veled, hogy csak ö képes megmenteni hajót.”
 • 78. 5454 2009. január 31. 22:12
  „Fábryként,egy szösszenet! A beszédhibás Draskovics/tiszta magyar/ zálogba teszi a koronát,meg a parlamentet,ja meg minket is,és leváltja az igazmondó kapitányt!!!És te /jócsaj/nemtudsz választani? Aludj rááááááá....”
 • 77. 5454 2009. január 31. 22:05
  „PrettyWomen: Hát nem igazán érted,hogy mi folyik itt!Igaz ezt irtad is!Tudom a szépség nem párosul az okossággal,de a nevedből ítélve remélem jól nézel ki!!!Vagy csak Te is olyan vagy,mint akinek a mai összes pirosszemü,meg bibsi tv.nyitó hire:szét tette a lábát egy tanerő! Hát ezért nem érted miről van szó!!! Bocsi,de nem bántani akarlak! Jó csajszi vagy legalább???? Ha hapsi,vendégem vagy egy italra!”
 • 76. Kami45 2009. január 31. 21:01
  „PrettyWoman
  "Mindenesetre az elég gyerekes gondolkodásra vall, hogy most, amikor itt állunk szegényen, munka nélkül a válság közepén, nekik az a legnagyobb gondjuk, hogy feloszlassák a parlamentet."
  Tudod ez a versenyszférában úgy működik, hogy amelyik vezetőség válságba viszi a vállalatot, vagy nem tudja a kiutat, azt rövid úton kiteszik kapun kívül és keresnek olyat, aki megoldja a problémát.
  Különben a kormányt az ért válasszák, hogy megoldja a problémákat, ne másra mutogasson és nevezzen ki hibásnak.
  "A jobboldal politizálása szerintem abban merül ki, hogy alapból mindent megvétóznak, megkontráznak."
  Szerinted a Fidesz kormány alatt az ellenzék mit szavazott meg??
  Különben, ha a kormánypárt van többségben, akkor az történik amit ő akar.Miért kellene az ellenzéknek megszavazni, amivel nem ért egyet. Badarság azzal vádolni, hogy miért nem mondja meg mit kellene tenni, hisz úgy sem halhatják meg és zsigerből baromságnak tartják. Sajnos akármilyen sokan nem értenek vele egyet, de sürgős kormányváltás kell, mert minden nappal ami elmúlik, csak sokkal rosszabb lesz. Mind egy milyen kormány, csak olyan legyen, aki az ország érdekét is nézi, nem csak sajátját és egy szűk rétegét.”
 • 75. PrettyWoman 2009. január 31. 16:31
  „Becsület!
  Nem olyan nagy előny az manapság, ha értelmes ember vagy, hidd el. Én sok állásinterjúra járok mostanában és néha az az érzésem, hogy aki "vizsgáztatni" akar (tehát HR-es, vagy mit tudom én ki), annak 8 elemije van. Ha nem annyi, hanem több, az még rosszabb, mert azt ügyesen titkolja. Nem kell, hogy kreatív légy és ötleteid legyenek, mert még hátha kiderül, hogy okosabb vagy mint a főnök, és félti a pozícióját. A másik. Amikor olvasok arról, hogy hogy illik megjelenni egy ilyen interjún. Én normálisan felöltözök, ápoltan megyek oda (előtte fodrász, smink, stb). A Mancika meg sokszor becsoszog papucsban (!), szakadt harisnyában, zsíros hajjal, fogatlanul. Már olyan is volt, hogy valaki úgy akarta letesztelni az angol tudásomat, hogy nem is tudott angolul. Ilyen többször is volt. Kész röhej. Én odamegyek pontosan, sokszor csúszik az egész. Olyan is volt, hogy a csaj, aki felhívott, rossz helyet (másik települést) adott meg. És még sorolhatnám. Mégis irigylem az ilyen balfék embereket, mert nekik van munkahelyük. Sőt, jogosítványuk is arra, hogy ők felvételiztessenek embereket. Ja, a másik, amitől a hajam égnek áll. Nem értem azt sem, egy állásinterjún miért nem azzal foglalkoznak, mennyire vagyok alkalmas a posztra. Az esetek zömében a magánéletemben próbálnak vájkálni. Olyan kérdéseket tesznek fel, amire képtelen vagyok válaszolni, mert nem rájuk tartozik. És semmi köze az álláshoz. Hiába a törvény, sajnos nincs aki érvényt szerezzen neki.”
 • 74. PrettyWoman 2009. január 31. 16:24
  „Jó ez a téma, kár, hogy ismét felüti a fejét az acsarkodás is. Totya, azt hiszem, Te reagáltál az írásomra. Én nem tudom, hogy ki az okozója a válságnak. De nem hiszem, hogy Gyurcsánynak lenne hozzá köze, hiszen Amerikából indult és gazdasági világválság a neve. Emiatt nem hinném, hogy Gyurcsány lenne a fő bűnbak. Az más kérdés, hogy ő mint m.elnök és a sleppje (elsősorban Veres János pü.min-re gondolok) nem túl okosan kezeli a válságot. Bár az nyilvánvaló, hogy mivel kis ország és szegény ország vagyunk, minket még hátrányosabban érint a válság, mint a többi országot. Ráadásul nem az eurózónában vagyunk, így még az uniós dolgok sem tudnak megvédeni bennünket. Bár eddig én örültem, hogy nálunk nincs euró, mert úgy éreztem, hogy addig jobb nekünk. De most biztos, hogy rosszabb. Azért az mégiscsak konvertibilisebb, mint a forint. Az viszont baj, hogy nem jól kezelik a válságot.
  Valaki írta, hogy a jóra szavazna, de olyan meg nincs. Hát valahogy így vagyok én is. Nem szimpatizálok ezzel a jelenlegi kormánnyal, de az ellenzéktől meg szabályosan a hideg ráz ki. Az is lehet, hogy nem rossz, amit akarnak, csak a stílusukkal van baj. Olyan óvodás. Állandóan acsarkodnak. Vagy túl népszerűtlen politikusak vannak előtérben. Nem tudom. Mindenesetre az elég gyerekes gondolkodásra vall, hogy most, amikor itt állunk szegényen, munka nélkül a válság közepén, nekik az a legnagyobb gondjuk, hogy feloszlassák a parlamentet. Más sem hiányzik még nekünk, mint ezzel foglalkozni. Szerintem mindegyik pártnak össze kéne most fogni a nagy bajban, hogy előbbre jussunk. Ha csak egy kicsivel is. De a hatalomvágytól nem látnak tovább. A jobboldal politizálása szerintem abban merül ki, hogy alapból mindent megvétóznak, megkontráznak. Ha nincs jobb ötletük, akkor is. Nehogy már az legyen, amit a másik oldal akar. Az adócsökkentés nekem is szimpatikusan hangzik, de az is tény, hogy a jelen gazdasági helyzetben szerintem felér egy öngyilkossággal. Ha a családi kasszánk üres, nem emelhetem fel a gyerek zsebpénzét. Vagy ez nem így működik. Még egyszer mondom: én ehhez nem értek. És fogalmam sincs, kire szavazok jövőre. Mert a két nagy párt nagyon ellenszenves, ahogy az alakuló szélsőséges oldalak is, mint pl. a Rosszabbik. Szóval fogalmam sincs. Persze lehet, hogy meg sem érem, és akkor már ezzel sem kell foglalkozni. Na mindegy, csak legalább a télnek lenne vége.”
 • 73. buggyant 2009. január 31. 14:26
  „elemér büszke rá hogy hülye. És íráskényszere van. Át lehet ugrani nyugodtan nem ír semmi olyat aminek értelme is volna meg reflektálni lehetne rá. Kár az időért.”
 • 72. Judytka 2009. január 31. 14:01
  „Elemér,hogy te mekkora lángész vagy... :((”
 • 71. Becsület 2009. január 31. 11:05
  „Ebben az országban nagyon sok komoly tudással rendelkező ember él! Miért van az, hogy az ország még is itt tart, ahol tart? Talán nem olyan a tudásuk, mit amire szükség van/lenne? Akkor nem az lenne a követendő, hogy átadja a helyét annak, aki úgy tudásbélileg, mint gyakorlati tapasztalattal rendelkezik. Vagy ebben az országban minden mindegy!? Az életünk olyan amilyenné mi tesszük! Vagy ilyent akarunk!?. Akkor jó! Már akinek!”
 • 70. gjozsi88 2009. január 31. 10:20
  „Elemér! Most legalább látja miért tart itt az ország! Nemzeti öntudat,meg mi vagyunk a janik...Csak az a baj ,a gazdasági életbe ilyen kategória sehol nincs!”
 • 69. elemér 2009. január 31. 09:26
  „Na lássátok, nem is vagytok olyan buták mint ahogy kinéztek. Hejesirással pedig igazán nem dicsekedhettek, se magyarban meg semilyen nyelven. Aztán hogy engem olvasnak e vagy nem, az engem nem érdekel.”
 • 68. 5454 2009. január 31. 07:56
  „Részemről oké!!! Befejeztem a vele folytatott.........! Ti is ezt tegyétek!!!”
 • 67. buggyant 2009. január 31. 07:52
  „szerintem elemérre nem kell reagálni. valószínűleg kint nagyon sok komplexusa előjött ezért próbál itt villogni a hülyeségeivel. Üzenem neki: senki nem kíváncsi a hozzászólásaira ha eddig ez nem derült volna még ki számára. A fórumozással való felhagyás után felszabaduló rengeteg idejét érdemes lenne majd a magyar nyelv és helyesírás tanulmányozására fordítani, ha az angol már olyan profi szinten megy "néki". Sok sikert hozzá.
  Ha nem szóltok hozzá csak megunja. Nem látjátok hogy magának irogat és abban gyönyörködik? Nem hallgatják meg sehol, tehát fórumozik. Hát hadd legyen karácsonya. Ő ezt szereti és közben nagyon okosnak érzi magát. A többiek meg beszélgessenek egymással.”
 • 66. elemér 2009. január 31. 04:49
  „Soros egy nagyon jó fej. Obamat és a demokratákat financirozza. Igen vannak akik utálják és Charlie ezt is kérdezte töle az interjun. Azt mondta hogy szeretni egy vagyonos embert aki költ és segit az nem müvészt, de utállni az már igen. Én is igy vagyok ezzel, és akinek nem tetszik az kapja be.
  Remélem hogy ezzel megint segitettem.

  Gyerekkoromban csak két barátom volt, két képzeletbeli barátom. Mindig egymással akartak játszani.”
85 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy karika: Szijjártó nem hajt `potya Audit`

Magyarország - Miközben emberek százai veszítik el a munkahelyüket, úgy tűnik, a magyar politikai… Tovább olvasom