Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Még pénteken elhagyta az országot Simicska

Miután Simicska Lajos arról beszélt, hogy a reklámadó tervezett csökkentése miatt médiaháború indulhat, az érdekeltségébe tartozó médiabirodalom teljes vezetői kara lemondott.
 • Kevéssel pénteken dél után az mno.hu-n megjelent közlemény szerint lelkiismereti okokból benyújtották a fel-, illetve lemondásukat a Magyar Nemzet, az MNO, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió vezetői: Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese és Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.
   
 • Az Indexnek kora délután Simicska Lajos azt mondta, hogy meglepetésként érte a vezetők lemondása, ő is most próbálja kideríteni, hogy mi történt.
   
 • Az atv.hu-n megjelentek szerint azt közölte, ő sem tudott előre a döntésről, arról akkor értesült, amikor az olvasók, és ezt különösen nehezményezi. "Árulásnak tartom, és mellbe vágott" - idézi a portál a vállalkozót, aki hozzátette, megoldja a problémát, és szombatra mindenki megismeri az új struktúrát.
   
 • A Népszava internetes kiadásában csütörtökön este megjelent cikk szerint Simicska Lajos arról beszélt a lapnak: totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány az RTL-lel való békülés jegyében öt százalékra csökkenti, ugyanakkor kiterjeszti a reklámadót.
   
 • A HírTv Zrt. részvényesei a nap folyamán a társaság új igazgatósági tagjainak Tóth Mariannát és dr. Simicska Lajost nevezték ki. Jelezték: a közeljövőben döntés születik arról, ki tölti be a televízió hírterületért felelős vezetői tisztségét.


Még péntek délután elutazott az országból Simicska Lajos, aki nyomdafestéket nem tűrő nyilatkozataival felkavarta a honi sajtó állóvizét.

Simicska Lajos azok után, hogy pénteken délután nekiugrott Orbán Viktornak, elhagyta az országot. A nepszava.hu által közölt fotón a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kapták lencsevégre az üzletembert.

Péntek:

Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó médiabirodalom teljes vezetői kara lemondott.

A médiatulajdonos-üzletember útban a Magyar Nemzet szerkesztősége felé, az autójából adott interjút az Indexnek a lapvezetés lemondásáról.

Simicska Lajos az interjúban elmondta, hogy tájékozódott a Magyar Nemzetnél kialakult helyzetről. "Most bemegyek a szerkesztőségbe, és mindenkit kiba..." - mondta a lapnak.

Kitért arra is, hogy pontosan tudja, hogy miért alakult ki a helyzet. A fő oknak azt nevezte meg, hogy "Orbán egy ge...".

Elmondta, bármi is lesz, a lap továbbra is meg fog jelenni.

Simicska Lajos a Hír24-nek azt mondta, Orbán Viktor áll a hátbatámadás mögött. Arra a kérdésre, hogy mi lesz ennek a háborúnak a vége, azt nyilatkozta: "Hát azt nem tudom. Valaki elesik". A médiatulajdonos-üzletember fizikai elhullásra gondolt. "De hogy?" - kérdezte a Hír24 munkatársa. "Mit tudom én. Kinyírnak, lelőnek, elüt egy autó" - válaszolta Simicska Lajos.

 

 

Más médiumok újságírói várakoznak a Hír TV irodáinak, valamint a Magyar Nemzet, az MNO és Lánchíd Rádió szerkesztőségének otthont adó budapesti épület halljában 2015. február 6-án, miután lelkiismeret
Más médiumok újságírói várakoznak a Hír TV irodáinak, valamint a Magyar Nemzet, az MNO és Lánchíd Rádió szerkesztőségének otthont adó budapesti épület halljában február 6-án, miután lelkiismereti okokból benyújtották a fel-, illetve lemondásukat a négy szerkesztőség vezetői. A hírt az mno.hu internetes portál tette közzé.
Fotó: MTI/Illyés Tibor


Simicska Lajos az Átlátszónak azt mondta: A Magyar Nemzet főszerkesztője D. Horváth Gábor, az ügyvezető igazgatója pedig Tóth Mariann lesz. A HírTV elnöki posztját ő maga tölti majd be.

Arra a kérdésre, hogy folytatni fogják-e a kormánykritikus hangvételt, Simicska azt felelte az Átlátszónak: "Természetesen egy független média a mindig az aktuális dolgokkal foglalkozik, bár az Orbán-kormánynak vannak olyan törekvései, hogy gyakorlatilag föl akarják számolni a független médiát, de természetesen ennek a média, a mi médiánk ellen fog állni, és kur... le fogja sza..., hogy az Orbán mit akar. Tehát ha úgy tetszik, ha ilyen értelemben kérdezi, akkor kormánykritikus lesz, igen.

Az Átlátszó videóinterjút is kért Simicskától, a médiatulajdonos-üzletember ezt elutasította. "Nem. Nem, mert elmegyek pihenni, tehát én most mindent elintézek, utána elmegyek szánkózni" - mondta.

Az Átlátszó Simicska Lajossal készült telefonos interjúját ide kattintva tudja meghallgatni!

A Lánchíd Rádió ügyvezetője és főszerkesztője Schlecht Csaba lett - közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. pénteken este.

 

 

 

 

Ilyen volt az első Hír TV-s híradó a nagy szakítás után

A Hír TV ötórás híradójának első néhány híre az új médiaháborúról szólt azután, hogy péntek délben "lelkiismereti okokból" lemondott a Magyar Nemzet, az mno.hu, a Lánchíd Rádió és a Hír TV több vezetője - írja az Index.

"Totálissá válhat a médiaháború" - idézték Simicskát, aki szerint ez a médiapiaci befolyásszerzésről szól.

Megismételték korábbi nyilatkozatát, miszerint a reklámadó egyértelmű nyertese az RTL Klub lenne, a kieső adókülönbözetet a magyar médiavállalkozásokkal fizettetné meg a kormánytöbbség - olvasható az Index cikkében.

 

 


Korábban írtuk:

A tulajdonoson kívül az újságírókat is meglepte a teljes vezetési testület lemondása. Az Index úgy értesült, hogy a munkatársakhoz alig fél órával a közlemény megjelenése előtt juthatott el az információ, mert a rovatvezetőket külön tájékoztatta a főszerkesztő.

Az újságírók sem tudják, hogy mi történhetett, csak találgatnak, hogy mi állhat a háttérben.

Simicska Lajos sem tudott arról, hogy mire készül a Magyar Nemzet lapvezetése. Az Index telefonon érte el a tulajt, aki annyit mondott nekik, hogy "Maga is most olvasta a közleményt, hát én is. K.-ra meglepetésként ért, ezért ha megbocsát, akkor most leteszem, és megpróbálom kideríteni, hogy mi történt."

Bemegyek és kivágok mindenkit - nyilatkozta a nol.hu-nak Simicska.

Az ATV-nek azt mondta, hogy árulásnak tartja, és mellbe vágta az eset.

Az Origónak úgy nyilatkozott, hogy az új reklámadó milliárdos terhet róna a médiaérdekeltségeire, ám az üzletember azt mondta, ez a háború mégsem a pénzről, hanem az elvekről szól. Orbán Viktornak szerinte csak a lojális média kell, a kritikai hangút és az ellenségest ezért ellehetetleníti. Ezt viszont ő nem hagyja, háborúzik, bár még nem tudja, melyik fél megy tönkre előbb a harcban.

Simicska Lajos a Népszavának nyilatkozva elmondta, hogy totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány valóban bevezeti az RTL-lel való békülés jegyében az ötszázalékos reklámadót.

Simicska azok után szólalt meg, hogy kiderült, a Fidesz támogatja Lázár János javaslatát a reklámadó csökkentéséről. Rogán Antal erről úgy nyilatkozott, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást kíván indítani a magyar kormány ellen, amennyiben a reklámadóval kapcsolatban nem változtat".

Simicska a Népszava szerint konkrétan azt mondta, hogy az ötszázalékos reklámadó kormányzati terve újabb támadás a demokrácia ellen.

Korábban írtuk:

A Magyar Nemzet, az MNO, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió alábbi vezetői lelkiismereti okokból benyújtották a fel-, illetve lemondásukat: Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese – olvasható az MNO oldalán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóbiás: a korrupció lebontása az MSZP célja

A szocialisták kétnapos kihelyezett frakcióülést tartottak. Tovább olvasom