Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Mától automatikus az SP2 letöltése

A mai napon jár le annak a speciális szoftvernek a szavatossága, amely központilag meggátolja a Service Pack 2 (SP2) letöltését a Windows XP operációs rendszert futtató számítógépekre az automatikus frissítés funkción keresztül.
A programban megszabott határidő lejártával az utolsó vonakodó felhasználónál is telepítésre kerül a csomag, amennyiben nem kapcsolta ki a fent említett funkciót.

A Microsoft múlt év augusztusában tette elérhetővé az SP2-t. Azon felhasználók részére, akik továbbra is használni kívánták az automatikus frissítési funkciót, a csomaggal azonban nem akartak bajlódni, a Microsoft közzétett egy módszert, melynek segítségével - egy speciális rendszerleíró adatbázis-kulcs által - a kritikus frissítések továbbra is letöltődnek, míg az SP2 nem.

Kezdetben ez a haladék 120 napra szólt volna, azonban az IT-szakértők aggodalmaira hallgatva a Microsoft megduplázta ezt az időt, hogy felkészülhessenek erre nagyszabású frissítésre. A mai napon (április 12) ez a blokkoló mechanizmus időzítése lejár, így az automatikus frissítési funkció minden egyes gépre leszállítja az SP2-t - a blokkolástól függetlenül.

A telepítés során történő változtatások üzemképtelenné tehetnek néhány - elsősorban vállalati - alkalmazást, és megszűnhet a hozzáférés néhány weboldalhoz is. Éppen ezért sok vállalat szeretné letesztelni még a telepítés előtt a rendszereiket az SP2 használatához. Bár eddig már több mint 185 milliószor töltötték le a Microsoft által kritikus frissítésnek minősített szervizcsomagot, az Egyesült Államok és Kanada számítógépeinek háromnegyedére még mindig nem telepítették az SP2-t.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jolie és Pitt mégis?

Egy szállodai alkalmazott szerint Angelina Jolie és Brad Pitt tanúk előtt turbékolt egymással. Tovább olvasom