Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Casco is köthető az interneten

A kötelező biztosítást követően 2005 novemberétől cascót is lehet kötni interneten keresztül,

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást követően 2005 novemberétől  casco biztosítást is lehet kötni interneten keresztül, a cégek  ajánlatai közötti díjkülönbségek az évi 40–50 ezer forintot is  elérik – tette közzé az online kötést bevezető független  biztosítási alkuszcég, a biztosítás.hu. 
Egy gépkocsi átlagos casco díja háromszor akkora, mint a kötelezőé. Egy  középkategóriás Opel Astra éves díja budapesti üzemben tartó esetén  96 ezer és 206 ezer forint között szóródik a biztosítótársaságoknál, vidéki üzemben tartó esetén 67 ezer és 139 ezer forint  között. Egy 1000 ccm-es Suzuki esetében a díjak 58 ezer és 128 ezer  forint közé esnek, ha budapesti az üzemben tartó, ha vidéki 40–96 ezer forintot kell érte fizetni.  

A casco biztosításoknál nincsenek lényeges különbségek a  szolgáltatások között – állítja a független szakértő. Az olyan  kiegészítő szolgáltatások, mint a jogvédelem, az assistance vagy a  kölcsöngépjármű biztosítása nem eredményez jelentős fedezetbeli  különbséget, és a kárrendezési szolgáltatásokat illetően sincsenek  jelenős eltérések.
A biztosítók kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás online  kötése esetén 5–30 százalék kedvezményt adnak a díjból, a cascónál  5–15 százalékkal kevesebbet kell érte fizetni. 

A magyarországi cascolefedettség 25 százalék körüli, azaz csupán minden negyedik autóra kötnek cascót.  A biztosítóknak 2004-ben 791 ezer szerződésre összesen 96  milliárd forint díj folyt be, károkra 48,8 milliárd forintot  fizettek ki.  Idén szeptember végén már 827 ezer szerződést  kezeltek a társaságok és háromnegyed év alatt 77,4 milliárd forint  díjat szedtek be. A cascopiac növekedését jelentős mértékben  befolyásolja a finanszírozott gépjármű-értékesítés, azok többségéhez  ugyanis kötelező cascót kötni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerika megérkezett: a Cadillac Magyarországon

A Cadillac márka világszerte egyet jelent a stílusos élettel, a kultúrával, és a luxussal. Most már Magyarországon is elérhetők az amerikai legenda legújabb modelljei. A Cadillac mindig is a sztárok autója volt; filmek százaiban szerepelt már, és a mozivászon összes ünnepelt sztárját láthattuk már a volánja mögött. Luxus és erő, teljesítmény és stílus jellemzi a modelleket. Tovább olvasom