Álláspont

2024.02.21. 10:48

Két kézzel

Reméljük, hogy húsz év múlva is lesz, aki a kazánunkat kicseréli.

Mészely Réka

Hosszú évek óta téma a jelentős munkaerőhiány. Nehéz jó munkaerőt, szakembert találniuk a vállalkozásoknak, egy-egy nagyobb munkára az önkormányzatoknak, de nekünk, magánszemélyeknek is, akár apróbb, akár nagyobb beruházásra, javításra. 

Tavaly a hideg beköszönte előtt hibásodott meg a kazánunk. Minden létező szakembert felhívtam vagy próbáltam elérni, de vagy nem vették fel, vagy azt mondták, talán egy év múlva odaérnek... Nem volt túl biztató így, a mínuszok előtt! Ezért is fontos, ha mégis megtaláljuk azt a személyt, akire rábízhatjuk az otthonunk festését, a kazán cseréjét, az autónk javítását, becsüljük meg a munkáját. És szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha megtaláljuk ezeket az embereket, akik a becsületes munkájukkal példát mutatnak, akik ezáltal fejlődni, fejleszteni tudnak és munkát adni másoknak, az utánpótlásnak, hogy a következő generációk is megtalálják a maguk becsületes szakembereit. 

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület húsz éve ismeri el a tisztes iparosokat, a szakma legkiválóbbjait. Akik iránytűként is szolgálnak: érdemes tisztességgel végezni a kétkezi munkát, érdemes a legjobb tudással kiszolgálni a megrendelőt, és fontos a tudást is átadni szakoktatóként a fiataloknak, az utánuk következőknek. 

És így remélhetjük, hogy húsz év múlva is lesz, aki a kazánunkat kicseréli, lesz, aki kitisztítja a légkondicionálónkat, lesz, aki kifesti a lakásunkat. És teszik majd mindezt a legjobb tudásuk szerint, becsülettel, ahogy tették az elődök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában